Опасно: Водата от пластмасови бутилки води до 10 страшни болести! (ето кои са)

Опасно: Водата от пластмасови бутилки води до 10 страшни болести! (ето кои са)
5 (100%) 1 vote

Не пийте вода от пластмасови бутилки, опасна е!

Лекари алармират, че водата в пластмасови бутилки, оставени на слънцето в автомобил, водят до 10 и повече болести. Сред тях са рак, оплешивяване, диабет, безплодие, проблеми с бъбреците и щитовидната жлеза и други.

пластмасови бутилки

Не пийте вода от пластмасови бутилки

На всяка бутилка с минерална вода върху етикета пише, че трябва да се съхранява на хладно място, защитено от пряка слънчева светлина.

Когато оставим бутилката в паркираната на слънце кола при температура от 45 градуса, от пластмасата се отделят вредни химически вещества. А те причиняват ранен пубертет при децата, оплешивяване при мъжете или рак на гърдата при жените, обясняват специалистите.

Според тях дори човек да пие от течността, когато е изстинала, в нея вече са се отделили тези вредни вещества и те попадат в тялото.

Затова най-доброто си остава стъклото. Според германските учени някои от тези химикали действат като мощни медикаменти в тялото ни.

Те могат да блокират няколко жизненоважни процеса наведнъж, да повлияят на развитието на организма и неговите репродуктивни функции, предизвиквайки увреждане на щитовидната жлеза, и дори да провокират развитието на рак.

Част от пластификаторите и химикалите, които съдържат бутилките, макар и в малки количества, се отделят в течността и оттам попадат в организма, увреждайки го, казват учените.

Хормонално активните химикали, обикновено причиняващи ендокринни смущения, са известни с нарушения на репродуктивното развитие на децата.

Но повече изследвания установяват, че те могат да предизвикат още сърдечносъдови заболявания, диабет и безплодие сред възрастните.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар