Илиана Раева: Винаги, когато съм искала нещо, то се случва…! (виж тук)

Илиана Раева: Винаги, когато съм искала нещо, то се случва…! (виж тук)
5 (100%) 1 vote

Илиана Раева сподели още една магия в живота си!

Златната Илиана Раева разкри „тайната“ на магиите в живота си. И как успява да постига всичко, което желае с цялото си сърце. Историята е интересна и определено развълнува последователите й:

Илиана Раева

Илиана Раева за магиите и точните хора в живота

„Магиите в живота ми… Винаги когато много съм искала нещо, ама с цялото си сърце и душа, винаги когато то е красиво и полезно, все се случва някаква магия и съм го получавала. Е, не в 100% от случаите, разбира се, но в огромен процент.

Също така винаги, когато съм имала нужда от точния човек в определен момент, дори и да не съм знаела кой е той, винаги Бог ми го изпраща. Така е с всеки, но не всеки отдава значение на тези вълшебни моменти. А мен животът ме научи да ги виждам, да ги усещам и да им се усмихвам с благодарност.

Цялата изминала седмица си посветих на работа с малките и отчасти с ансамбъла в зала “Арена Армеец”. Не знам защо и как стана. Просто се събудих, облякох анцунга и уверено тръгнах към залата. Президент съм на федерацията вече седма година. Обожавам работата си. Обичам трудностите и невъзможните възможни неща. Не защото съм силна, както повечето смятат, а защото така съм създадена. Трудност е нещо, което те затруднява и напряга, а мен работата ми ме зарежда и изпълва с енергия и щастие.

Но думата ми сега е за друго… В най-подходящия момент, Бог ти изпраща най-подходящия човек!

Обожавам работата в залата с гимнастичките. Усещам знанията, които имам, огромния опит, който натрупах в годините като състезател и треньор и имам потребност да ги раздавам. Винаги съм знаела, че по особен, много стимулиращ начин действам на гимнастичките, а и често на треньорите. Понякога и самите те ме викат в залата, което ме прави много щастлива!

Направихме една фантастична седмица в залата. Днес казах, че вместо тренировка искам да направим контролно и на малките, и на ансамбъла. И аз, и треньорите, а и самите състезателки останахме много доволни от свършената работа през седмицата, но най-вече от контролната тренировка.

И като за десерт, като по поръчка, днес в залата дойде Соня Янкова. Една невероятна жена! Живее и работи дълги години в Америка. Мой педагог по балет от гимнастическите ми години, който уважавам твърде много и на когото до днес помня класовете, след които “умирах” всеки път ( тя работеше в ЦСКА, но се е случвало да ми води класове по балет).

Прословута е със своя максимализъм, професионализъм, сила, енергия и обаяние. Няма как и да е друго-племенница е на великата Жулиета Шишманова. Кръвта вода наистина не става!

Представих я на децата. Разказах им за нея. От първата секунда сред нас, тя се почувства в свои води и с присъщата и умелост да приковава мислите, погледа и душата на човек, влезе в своето амплоа и въодушеви всички с магичната си енергия, излъчване и тембър. Ех, че полетях…

Изгледа цялата тренировка. Каза на всяка състезателка най-важното. След това двете започнахме да им разказваме… За онези години… Децата гледаха и поглъщаха, а тя обеща да дойде следващата седмица и да им направи няколко урока по балет. Аз ги предупредих, че след неин клас няма да могат да ходят, но очичките им светеха. Това ми стигаше…
Соня каза, показа и разказа! Само много, много полезни и важни неща за момичетата и треньорите. А тези мигове са безценни.

Толкова фантастични неща се случиха днес, но състезателките ще ги осъзнаят след време.

Накрая бях подготвила подарък – книга с посвещение за всяка една от състезателките, нали днес е денят на детето. “Златна книга на световните шампионки по художествена гимнастика”. Вътре има кратка история за 73-те световни шампионки на България по художествена гимнастика и техните треньори. Подарих и на Соня, и на треньорите такава книга.

Когато погледнахме часовниците се оказа, че са минали повече от два часа интересни истории за гимнастиката, а все пак беше събота. Предстоеше почивка, но на никой още не му се тръгваше.

Когато си тръгвах Стиляна, Ева и Катрин дотичаха при мен и Ева ме попита: “Госпожо, нали в понеделник пак ще дойдете?” Разбира се! – и отвърнах аз с усмивка.

Преди малко получих на вайбър снимка, направена от малките състезателки с книгата. Важно е да знаят имената на големите шампиони и треньори на България. Това е важно за тяхното самочувствие и вяра!

А аз съм заредена и преизпълнена с щастие от изминалата седмица и вълшебната среща със Соня Янкова!“, сподели Илиана Раева.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар