Топ климатологът Георги Рачев със страховита прогноза за времето през юни Преглеждания: 2758

Не се очертават дълготрайни горещини
0
Оценете този post

Не се очертават дълготрайни горещини

Топ климатологът Георги Рачев направи доста страховита прогноза за времето през този месец.

Той посочи, че на този етап месецът се очертава с нормални средномесечни температури в интервал между 18 и 22 градуса. Според думите му се очаква месецът да е нормален и по отношение на валежите.

Георги Рачев
Не се очертават дълготрайни горещини

Георги Рачев прогнозира, че в западните части на страната, валежите ще са над нормата. По морето и в Източна България обаче, те ще са в нормата и дори под нея. Той отбеляза, че нормата за юни е доста висока – 60-90 литра за квадратен метър. В планините тази норма е между 120 и 140 л./кв.м.

Най-високите температури, които ще имаме през юни според Георги Рачев, ще са между 34 и 38 градуса. Не се очертават дълготрайни горещини.
За никого не е тайна, че юни започна доста смутно. За съжаление такова ще се задържи времето поне до петък.

В сутрешните часове ще можем да се радваме на повече слънце, докато следобед ще се развива купесто-дъждовна облачност, придружена с гръмотевици. Дните с гръмотевична дейност в Западна България ще са повече.
При все, че дъждовете ще са краткотрайни, те ще са с интензивен и петнист характер. Чадърът си остава задължителен атрибут поне до средата на месеца.

В заключение Георги Рачев посочи, че началото на лятото ще е топло и влажно. Не са изключени и градушки, пише novini.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.