Ким Чен Ун с жестока чистка след провала със САЩ

Гласувайте за статията

Ким Чен Ун разпореди екзекуцията на петима висши чиновници заради провала на преговорите с Тръмп

Ким Чен Ун може и да си дава вид, че се е променил, но продължава с безмилостната си политика на контрол. Севернокорейският президент е наредил да се екзекутират специалния пратеник на Държавния съвет на Северна Корея за политика към САЩ — Ким Чен Чол и още четирима представители от Външно министерство.

Шефът на организационния комитет на неуспешната среща Ким Чен Чол, който е колега на американския държавен секретар Майк Помпео, бе изпратен в трудов лагер и за „идеологическо образование“.

Припомняме ви, че през февруари в Ханой се проведе среща между двамата лидери. Която не доведе до желаните резултати. Те трябваше да се разберат за ядреното разоръжаване на Северна Корея. Срещата обаче приключи само след няколко часа заради несъгласие по някои параграфи, пише tocka.com.mk.

Смята се, че екзекуцията на всичките четирима държавни чиновници е извършена през март. А обвинението е шпионаж в полза на САЩ.

Дори личния преводач на Ким Шин Кси Чон не е успяла да избегне наказанието. Тя е завършила в работнически лагер за политически затворници заради допускането на „фатални грешки по време на превода“.

Сестрата на Ким Чен Ун също не е пощадена от неговия гняв. Ким Йо Чен, която се смяташе за дясна ръка на лидера и най-недосегаемата личност в Северна Корея, е отстранена. Тя вече няма да изпълнява никакви обществено значими задължения. Но няма информация дали и нейният живот не е в опасност.

Медиите в Южна Корея заподозрели нещо нередно, когато бил публикуван коментар в държавните вестници.

Ким Чен Ун с жестока чистка след провала в Ханой сн.You Tube

Ким Чен Ун с жестока чистка след провала в Ханой сн. You Tube

„Този, който пред всички изиграва възхищение към лидера, а зад гърла му мечтае за друго и работи срещу партията и революцията, може да очаква безмилостна присъда. Появиха се достатъчно върти опашки, които само рецитираха слова за лоялност, а се променяха според посоката на вятъра“, се казва още в статията.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар