Скандал с мис Индия заради фотошоп: Фаворитките са твърде бели!

Гласувайте за статията

Голям гаф на мис Индия, фаворитките били твърде бели

Топ скандал се разрази на конкурса мис Индия заради фотошоп . Вестник Times of India публикува на страниците си снимки на 30 красавици, които ще спорят за короната на кралица на красотата. Интернет потребител на име LeBrown James обаче публикува в Туитър същите снимки с въпрос- „Какво не е наред с тази статия?“.

Оказа се, че проблемът е в цвета на кожата на момичетата. Всички техни изображения са изсветлени със специални филтри и те фактически изглеждат абсолютно бели. В Индия, където светлия цвят на кожата е на изключителна почит, подобно нещо е абсолютно недопустимо, твърдят запознати.

Потребители пишат в социалните медии, че участничките са като клонинги. „Прилича на обява на марка за избелваща козметика“, пишат други.

Един потребител дори коментира. „Същият този филтър за красота е използват върху всяка жена, без да остави възможност за разнообразие или оценка на реалната им красота“.

А друг допълва „Те са почти еднакви и очевидно представляват идеята за „идеалната красота“ в „нашата страна“.

Скандалът продължи с изказвания, че момичетата са твърде бели, а някои заподозряха и скрито послание в изображенията. Дори имаше забележки, че е обидно, че цветът на кожата им е променен до такава степен, че момичетата не приличат на себе си, защото тъмният цвят е неуместен, пише „Дейли мейл“.

В Индия от векове е вкоренено убеждението, че по-светлия цвят на кожата е трамплин за издигане в обществото и че жените с по-светла кожа имат повече права.

В същото време, едни от най-влиятелните индийки в света далеч не са известни със светлия си цвят на косата — Приянка Чопра и Айшвария Рай.

Скандал с Мис Индия заради фотошоп избелване на кандидатките сн. Twitter

Скандал с Мис Индия заради фотошоп избелване на кандидатките сн. Twitter

И двете са носителки на титлата мис Свят и прославиха страната си чак до Холивуд. Айшвария си остава една от най-красивите миски в цялата световна история на конкурса, а Приянка — една от най-успелите и влиятелни жени в света.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар