Десницата в Германия на бунт: Госпожо Меркел, превърнахте страната в халифат!

Гласувайте за статията

Десницата в Германия избухна срещу Ангела Меркел, обявиха половината държава за халифат

Десницата в Германия избухна с бунтове и протести, най-вече в социалните мрежи. А снимки на Ангела Меркел със забрадка се появиха из немските издания.

Берлинският клон на крайнодясната антиимигрантска партия Алтернатива за Германия направо си навлече гнева на гражданите, като сподели карта, на която е показан „Германският халифат“.

На картата, страната е разделена на две части, а постът е публикуван след изборите за Европейски парламент. Както е известно, десните получиха най-голяма подкрепа от източната част на страната и заявиха, че това е „Истинската Германия“.

Пет федерални германски области са оцветени в синьо и се наричат Федерална република Германия. Върху тях е поставено немското знаме, за да се подчертае принадлежността на страната.

От другата страна, в неоновозелено с големи букви е изписано „Германски халифат“. А отдолу се мъдри знамето на „Ислямска държава“.

Въпреки че тази карта е била свалена от социалните мрежи, само за няколко часа тя се разпространи като вирус из мрежата. И предизвика остри реакции сред германската общественост, съобщава още tocka.com.mk.

Както е известно, Германия е най-големият център за мигранти в Европа, към който се насочват бежанци от Сирия, както и приходящи лица от Африка, Азия, Близкия изток и други. Ангела Меркел отвори вратите на федералната република, но не само от майчински чувства, а и защото се надяваше така да реши проблема със застаряването на страната.

След като Германия се сдоби с необходимия човешки ресурс, за да продължи да се развива икономически успешно, властите в Берлин опитаха да спрат потока на мигранти. За съжаление митът за европейското Елдорадо се оказа по-силен, а и доведе до други сътресения. Като атентати в Англия и най-вече във Франция, кризата в Испания и граничните бунтове на Балканите.

Десницата в Германия се разбунтува срещу Меркел колаж Уикипедия/Туитър

Десницата в Германия се разбунтува срещу Меркел колаж Уикипедия/Туитър

С други думи — последствията се оказаха непредвидими.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар