Ралица Паскалева кръсти бебето в Йерусалим (Всичко за събитието – Снимки)

Гласувайте за статията

Д-р Стилянова кръсти Максим в Йерусалим навръх 24 май

Ралица Паскалева, която стана майка миналата година през юли на момченце заедно с половинката си волейболната звезда Теодор Салпаров кръстиха детето си не къде да е, а в Йерусалим.

Снимка: Инстаграм

На Светата Земя, както нарича актрисата Йерусалим, която е люлка на правата вяра малкия Максим е станал християнин. Младата майка споделя, че когато преди две години посетила Божи гроб й станало ясно, че често ще се завръща на това свято място. Така, че избора на семейството къде да е кръщенето никак не е случаен.

Усещането там според Ралица било метафизично и въздействието не можело да се обясни с думи. „Трябва да се усети и изживее”, категорична е известната Паскалева.

Снимка: Инстаграм

Тя разкрива, че вместо да правят пищен купон за кръщението предпочели заедно със семейството си и шепа приятели да изминат всичките тези хиляди километри. Така щели да бъдат по-близко до Бог, на когото да се поклонят и да походят малко по земята, по която е стъпвал Христос.

Събитието било извършено в църквата „Света Магдалена”, която е част от Гестиманския манастир, в който служат жени и е руски православен храм.

От двора на старата църква, строена през 1885 година се разкривала величествена гледка към Божи гроб и Голгота и към старата част на Йерусалим.

Снимка: Инстаграм

Посвещаването на десетмесечния Максим в христовата вяра било извършено от Иеромонах Теодор. Щастливите родители дарили на манастира ръчно изписана икона на двама светци и били благодарни на Бог, че сбъднал най-съкровеното им желание, предават от hotnews.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар