Терористичен акт във Франция? Експлозия в Лион, 8 ранени

Гласувайте за статията

Предполагат терористичен акт във Франция, експлозия избухна в Лион

Предположения за нов терористичен акт във Франция се ширят в мрежата, след като избухна куфар днес следобед в историческия център на Лион. Страната за пореден път е обект на нападение, а вече се работи по няколко версии.

Най-малко осем души бяха ранени при взрива, който избухна днес, в късния следобед, във френския град Лион.

Градската администрация обяви, че за щастие всички пострадали са с леки наранявания и няма опасност за живота им. Възникналата експлозия е избухнала в центъра на града, в пешеходната зона.

Френската телевизия БФМ съобщи, че 10 души са били ранени, включително и едно дете. По-късно бройката бе коригирана на осем. Според първата информация се смята, че това е „пакетна“ бомба, която е избухнала, след като е била изхвърлена в кош.

Властите съобщиха, че пакетът е бил изхвърлен от човек на мотоциклет и скоро след това е била чута експлозията. Мъжът е избягал незабавно от мястото и в момента се издирва. Полицията предполага, че именно той е човекът, отговорен за престъпния акт. Засега обаче властите се въздържат да говорят за терористичен акт.

Службата на френското вътрешно министерство заяви, че причината за взрива все още е неизвестна. От там отказаха да коментират случая или да дадат повече информация относно хода на разследването.

Френският президент Еманюел Макрон описа случая като „нападение без жертви“. Прокуратурата в Париж започна разследване след взрива.

Гражданите са предупредени да не излизат навън и да не посещават центъра на града.

Това не е първият терористичен акт. През 2016 страната бе ударена поне три пъти от атентатори. Последваха и нападения в други градове в Европа. Властите в много страни обявиха повишено ниво на заплаха. Засега обаче не е ясно, дали и този път в Лион става въпрос за терористичен акт или друго.

Експлозия във Франция, има и ранени сн. Twitter

Експлозия във Франция, има и ранени сн. Twitter

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар