Нов гаф на Евровизия: Северна Македония спечелила вота на журито!

Гласувайте за статията

Нов гаф на Евровизия, Тамара Тодевска е спечелила вота на журито

Скандал тресе за пореден път Евровизия. Представителката на Северна Македония — Тамара Тодевска преживя инфарктна седмица в Израел. В нощта на финалите тя почти спечели музикалния конкурс и само вота на зрителите й попречи да вземе голямата награда.

Оказа се обаче, че участието на македонското девойче е свързано не само с тази загуба, но и с още един гаф. По вот на съдиите, на всички държави, които гласуваха на „Евровизия“, Тамара е победителка. Грешка в изчисленията обаче показа, че македонката е на осмо място в общия вот и дори не успя да се класира за първата награда на журито.

Е, грешката е открита и поправена.

Това бе първото наистина голямо представяне за Северна Македония на Евровизия. Всяка година страната изпраща участници в конкурсната програма, но досега никой от тях не е бил толкова близо до победата. В инфарктната съботна нощ, Тамара се изкачи до върха и почти до края заемаше първото място, особено по вот на журито. За съжаление обаче бе изместена от Русия, Италия и Холандия по пътя към победата.

В крайна сметка от комисията на конкурса излязоха с официално съобщение, с което поправиха грешката си и класираха Северна Македония на седмо място в крайния вот и на първо по вот на журито. Самата Тамара написа в социалните мрежи, че е изключително щастлива и горда от признанието и справедливите оценки. „Не мога да ви опиша колко съм щастлива“, заяви още македонката, цитират от kajgana.com.

Северна Македония печели вота на журито на Евровизия 2019 сн. You Tube

Северна Македония печели вота на журито на Евровизия 2019 сн. You Tube

Тази година България не изпрати свои представители на „Евровизия“ след слабото оценяване на „Екуинокс“ миналата година. През 2017-та обаче страната ни достигна до второ място, благодарение на Кристиан Костов, а година преди това Поли Генова завоюва престижната четвърта позиция. Мнозина се надяват през 2020, за конкурса в Холандия, България отново да участва и този път да си тръгнем победители.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар