Пхенян с послание към САЩ: Следим ви, помислете за последствията!

Гласувайте за статията

Пхенян с послание към САЩ след кризата с товарния кораб

Северна Корея предупреди САЩ, че може да има последствия за действията им срещу товарния кораб, който конфискуваха. Както е известно, севернокорейския плавателен съд беше спрян от американски власти, които не му позволяват да се върне обратно. От Пхенян заявиха, че следят всяка стъпка на американското правителство и ще ги държат отговорни за действията им.

Посланикът на Северна Корея към ООН Ким Сонг предупреди, че това е грубо нарушение на международните споразумения. Освен това, властите в Пхенян заявиха, че задържането на кораба показва ясно, че САЩ нямат намерение да изпълнят уговорките си. И че президентът Тръмп де факто се отрича от ангажиментите си, които пое по време на срещата с Ким Чен Ун.

В края на миналата седмица, от Пхенян изпратиха писмо до генералния секретар на ООН, с искане да се намеси. Отговорът на председателя на организацията бе, че това е двустранен спор, който трябва да се реши между САЩ и Северна Корея.

Американските власти обявиха в началото на май, че са заловили севернокорейски товарен кораб. Те твърдяха, че плавателното съоръжение пренася въглища и по този начин нарушава международните санкции за забрана на твърдо гориво. Корабът бе блокиран за цяла година в Индонезия, а капитанът на кораба бе задържан от властите.

От Вашингтон от своя страна започнаха процедура за конфискация на кораба още през 2018 година. Но в крайна сметка обявиха, едва в началото на май тази година, че процедурата е завършена и те са влезли във владение на кораба.

САЩ и Северна Корея обтегнаха отношенията сн. Twitter

САЩ и Северна Корея обтегнаха отношенията сн. Twitter

Северна Корея е под ударите на множество икономически санкции заради ядрената си политика. Миналата година Тръмп и Ким се договориха САЩ да свали санкциите, а Пхенян да унищожи оръжията си. Северна Корея започна да изпълнява своята част от договора, но от Вашингтон се отметнаха. В резултат на това след втората среща в Сингапур, Корея се обърна за подкрепа към Русия.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар