Хиляди забрани за бебето на Меган Маркъл и Хари (Вижте тук)

Гласувайте за статията

Бебето на Меган Маркъл и Хари се учи да маха на тълпата с първите си стъпки

Меган Маркъл и принц Хари станаха родители на 6-ти май. Два дни по-късно те представиха малкия Арчи на обществото. И въпреки че наследникът на херцога и херцогинята на Съсекс  няма да носи титла на кралска особа, той и родителите му ще трябва да се съобразяват с дворцовите правила.

Меган, като майка на Арчи, ще има най-голямата отговорност за възпитанието на малчугана в ранните му години. Дотук херцогинята на Съсекс вече успя да спази някои и да наруши други традиции в кралското семейство. Тя сподели името на първия си наследник два дни след появата му на бял свят, както е по правило. Меган обаче не позира с Арчи веднага след раждането му. Освен това херцогинята го запозна първо с майка си и след това с кралица Елизабет Втора, с което отново наруши традициите.

Въпреки престъпването на част от традициите още при раждането му, Арчи ще бъде отглеждан по строги правила, като член на кралското семейство. Някои от табутата в кралския двор са останали от векове. Дори да няма логично обяснение защо, те все още се спазват стриктно.

Игри

Едно от тях е, членовете на кралското семейство, сред които е и Арчи, нямат право да играят популярната игра „Монополи“. Оказва се, че самата Елизабет Втора отдавна е забранила на роднините си да играят тази иначе безобидна игра. Причината затова издаде през 2008-ма година принц Андрю. „Ние не можем да играем „Монополи“, защото тази игра ни прави жестоки“, каза той.

От съвсем малко бебето на Меган и Хари ще трябва спазва и някои правила, свързани с облеклото. Така по етикет Арчи трябва да носи при официалните си появи само къси панталонки, а на Острова вече се обсъжда дали Меган ще уважи това решение. Това е традиция, която се предава във всяко поколение от богати хора, членове на аристокрацията. те винаги обличат малките момченца в къси панталонки.

Правила

„Да облечеш момченце в къси панталонки е нещо много английско“, обяснява експертът по етикет Уилям Хенсън. „Панталоните са за по-големи момчета и мъже, докато шортите са едни от тези мълчаливи „класови маркери“, които имаме тук. Въпреки че времената се променят, дългите панталони, носени от малко момче, се считат за нещо, което е присъщо на средната класа. Никоя уважаваща себе си дама от аристокрацията или кралска личност не би искала да бъде сравнявана със средната класа, дори и херцогинята на Кеймбридж“, казва експертът.

Според традицията едно момче започва да носи дълги панталони, когато е на около осем години, казва още Хенсън.

Бебето на Меган Маркъл и Хари с хиляди забрани от малко сн. Инстаграм/sussexroyal

Бебето на Меган Маркъл и Хари с хиляди забрани от малко сн. Инстаграм/sussexroyal

Арчи също така ще трябва да посещава различни официални събития като част от кралското семейство. В първите му години публичните му изяви няма да са много на брой, но хората очакват да го видят на някои важни събития. На всички от тях той ще бъде с майка си. По тази причина синът на Меган и Хари ще трябва бързо да се научи да се държи подобаващо в обществото. Затова и още с първите си стъпки кралските деца са обучавани как да махат към тълпите възторгващи се хорa, пише mama24.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар