Спряха от движение танковете на Динко от Ямбол

Спряха от движение танковете на Динко от Ямбол
5 (100%) 1 vote
Военни разследва кой е допуснал ловецът на мигранти да притежва бойни машини

Военна прокуратура раздредва при какво обстоятелства ловецът на бежанци Динко Вълев е придобил от армията ни танкове, които са в движение – пише в. „Уикенд“. Та нали законът изрично забранява цивилни граждани да резполагат с бойни машини? – пита изданието.

Разследването стартирало още преди 4 месеца. Едва преди седмица обаче от Военна прокуратура връчили протокол на Динко от Ямбол според който той има право да ползва танковете само като музейни експонати.

„Вълев е закупил танкове, продадени първоначално през 2008 г. на частна фирма чрез търг от Министерството на отбраната. Всеки купувач на такава специализирана техника обаче декларира пред компетентните органи, че няма да я използва за друго, освен като музеен експонат. Динко сам е ремонтирал и привел в движение два танка. За това може да му се търси съдебна отговорност“ – споделя пред изданието източник от Военната прокуратура.

Само преди седмица рижавият ямболия се изфука, че чака трети танк в автопарка си. По собственото му признание той броил десетки хиляди долари за мощната машина, която пристига от Русия.
Танковете не са единствените бойни машини, които Динко от Ямбол притежава. Изданието припомня, че преди 2 години той се изфука, че е собственик и на армейски хеликоптер.

Динко позира на един от танковете си

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар