Погнаха Динко за танковете (Вижте защо го разследват)

Гласувайте за статията

Военна прокуратура погна Динко Вълев, защо разполага с военни машини противозаконно

Срещу Динко Вълев е започнало разследване, което тече вече четири месеца. Преди една седмица на ловеца на бежанци му бил връчен протокол. В който пише, че може да използва танковете си. Но единствено за музейни експонати.

Снимка: ХотАрена

Вълев се сдобил с танковете през 2008 година. Той ги закупил на търг от Министерството на отбраната. Но като всеки съвестен купувач е бил длъжен да декларира пред съответните органи, че ще използва бойните машини единствено като музейни експонати.

Ямболията сам ремонтирал и пуснал в движение двата танка. За което може да му се потърси съдебна отговорност, разкрива пред журналист на „Уикенд” близък източник до Военна прокуратура.

Преди няколко дена атлетичният мачо сам се изфука, че очаква още един танк в автопарка си. Според думите му бил платил десетки хилядарки в долари за машината, която ще пристигне от Русия. Провинциалният баровец се заканвал да събаря къщите на кощуните, които тормозят самотните пенсионери по селата като ги бият и крадат.

Танковете на Вълев не са единствените му нелегални машини. Преди две години той се похвали, че има и армейски хеликоптер. Заради незаконните си покупки на военни машини Динко привлече вниманието и на британския таблоид вестник „Сън”. Който пусна обширна статия за нашенеца, илюстрирана с много снимки.

Според изданието българина обикалял границата и бдял да не прехвръкне някой бежанец с танковете си и вертолета и залавял мигрантите, предават от hotarena.net.

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар