Криза в Персийския залив! Иран заплаши САЩ с военен конфликт: В обсега на ракетите ни сте!

Гласувайте за статията

Криза в Персийския залив, Иран заплаши САЩ с военен конфликт

Иран заплаши САЩ с военен конфликт. Нова криза назрява в Персийския залив, а ситуацията се изостря. Според информация на заместник-командир на Революционната гвардия на Иран, американския флот в Персийския залив вече е в обсега на иранските ракети. И добави, че САЩ няма да издържат нова война в региона.

„Дори и нашите ракети с малък обсег, лесно могат да достигнат до американските военни кораби в Персийския залив“, заяви Фарс Мохамед Салех, заместник на IRGC. Той добави, че САЩ няма да се впусне в сблъсък с Иран заради финансови, човешки и социални причини.

„Иран не е в конфликт с другите страни в региона, но просто решително защитава своите интереси. Това ще правим и занапред“, заяви още в четвъртък министърът на външните работи Мохамед Джавад Зариф.

Очевидно е, че се създават условия за потенциален конфликт между САЩ и Иран, който може да прерасне в сериозен военен сблъсък. Британия вече взе мерки и предупреди своите граждани да не пътуват до Иран.

Напрежението изкуствено се подклажда от Вашингтон, които едностранно се оттеглиха от ядрения договор с Иран. В същото време президентът на страната Доналд Тръмп многократно заяви, че иска диалог, а не война. Държавният глава на Америка е силно притеснен, че трябва да изпрати „ястребите“ си срещу ислямската държава. По-рано вчера той заяви пред медиите в САЩ, че „силно се надявам да не се стигне до военен конфликт с Иран и би желал двете страни да седнем на масата за преговори“.

Иран заплаши САЩ с война колаж: You Tube/Wikipedia

Иран заплаши САЩ с война колаж: You Tube/Wikipedia

Иранските власти от своя страна твърдят, че незачитането на договорите от страна на САЩ е ясно незачитане на суверенитета на страната. И за тях е ясно едно – че крайна цел на Америка е сваляне на режима. И смяна на правителството с друго, което да е по-послушно.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар