Меган Маркъл сбъдна мечтата си след раждането на Арчи! Стана принцеса, но само на хартия

Гласувайте за статията

Меган Маркъл най-накрая стана принцеса, но само на хартия

Херцогинята на Съсекс Меган Маркъл сбъдна своя детска мечта. Съпругата на принц Хари най-после може да се нарече принцеса. И точно тази титла й е записана в акта за раждане на Арчи. По професия, майка му е принцеса на Обединеното кралство.

Новината доста разбуни духовете в Лондон, тъй като даже Уилям и Кейт не бяха вписали такива титли в актовете за раждане на децата си. Меган обаче поне на хартия успя да се види като истинска принцеса, макар по титла и кръв да не е такава.

Както е известно, амбициите на херцогинята да носи титла и корона не са от вчера. Именно по тази причина на нея й е била отказана и руска кралска тиара, която освен това се смятала за неподходяща по политически причини. След сватбата с принц Хари, Меган получи не само титла, но и собствен герб, като към нея също се обръщат с „Ваше кралско височество“ или „Госпожо“ — титли, които тя с удоволствие използва, особено при общуване с официални лица.

Отделно от това, младата херцогиня все пак не стана принцеса. За разлика от Кейт, която като съпруга на Уилям автоматично ще получи титлата принцеса на Уелс и кралица — консорт, когато съпругът й стане принц на Уелс и по-късно крал на Англия. За разлика от нея, Меган ще се задоволи единствено с титлата херцогиня. Достатъчно близо до кралския двор и все пак не част от него. Децата й също няма да имат тези титли, за разлика от наследниците на Кейт и Уилям.

Меган Маркъл стана принцеса на Англия сн. You Tube

Меган Маркъл стана принцеса на Англия сн. You Tube

Както е известно, единствено децата на суверена или на престолонаследника на суверена, имат право да носят титлите принц и принцеса роял. Меган няма право на тази титла, но поне на хартия сбъдна детската си мечта. И се превърна в истинска принцеса, поне за малко.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар