Увеличи адреналина – избери какво приключение да си подариш това лято

Увеличи адреналина – избери какво приключение да си подариш това лято
5 (100%) 1 vote

Екстремните спортове набират все по-голяма популярност и у нас като начин да си вдигнем адреналина и да се отърсим от забързаното ежедневие. Освен традиционните места за отдих вече почти всяка туристическа дестинация предлага и начини за екстремно забавление. Някои от тях са малко по-скъпо удоволствие, но всеки зна е, че хубавите преживявания и спомени си заслужават дори и бърз онлайн кредит от cashcredit.bg. Ето няколко идеи, които могат да разнообразят вашата почивка това лято:

Гмуркане и сърф

Почти във всички морски курорти у нас се предлага сърфинг подготовка. Сърфът бива два вида – кайтсърф и уиндсърф. На уиндсърф можете да се качите след много кратък курс, който ще ви помогне да овладеете дъската. Гмуркането обаче изисква сериозна подготовка и за да можете да видите дънните красоти на морето ще трябва да преминете през специален курс за водолази.

Каякинг

Каякингът има различни нива на екстремност като те зависят от това дали ще си изберете да го практикувате по река, езеро или море. Освен че ще си доставите доза адреналин ще прекарате и време във природата – тази комбинация ще остави усмивка поне няколко дена след това. Най-подходящите места за каякинг в България са реките Тунджа, Велека и Дунав и язовири Доспат, Батак и Жребчево.

Рафтинг

Рафтингът спускане по бързи реки с надуваеми лодки – страхотно изживяване за търсачите на силни усещания. Екстремните емоции се съчетават с наслаждение на красивите гледки по пътя на реката. Най-подходящото място за рафтинг е река Струма в Кресненското дефиле. Практикува се когато реката е пълноводна, в периода от април до края на юни.

Алпинизъм

Това е едно от най-добре развитите екстремни занимания в България. Най-подходящата планина за практикуване е Рила, тъй като тя предлага възможност да изпробвате много разновидности на този спорт – от традиционно до ледено катерене.

Скокове с бънджи

Бънджи скоковете не са за всекиго, но ако попадат във вашия „бъкет лист“ – страната ни предлага няколко локации, където да предизвикате себе си. Най-популярните места са – пещера Проходна (скача се от свода на пещерата), Витиня и Аспарухов мост. Аспарухов мост е едно от малкото места, на които е възможно потапяне във вода като завършек на скока.

Скокове с парашут

Много хора казват, че трябва да го изживеете поне веднъж. Ако сте пробвали някой екстремен спорт и си мислите, че няма по-страшно нещо от него – пробвайте свободно падане с над 200 км/ч и помислете отново. Скокът с парашут доставя едновременно усещане за падане, скорост и безтегловност – със сигурност ще ви остави „на ръба“.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар