123-годишен мъж разкри тайната на дълголетието

Гласувайте за статията

123-годишен овчар бе обявен за най-старият мъж на планетата, разкри тайната на дълголетието

123-годишен овчар от Русия бе обявен за най-възрастния мъж на планетата. Апаз Илиев, който твърдеше, че е роден по времето на последния руски цар, починал на 123 години, съобщавах руските медии.

Дали Илиев е най-старият човек на планетата, така и не бе доказано приживе. Документите за раждането му били изгубени, а възрастта му просто не можеше да бъде потвърдена.

Все пак, приживе мъжът споделял, че тайната на неговото дълголетие е спокойствието. Той цял живот е бил овчар и бил категоричен, че новите технологии само развалят хората. За него добрият сън – 11 часа на ден и свежите зеленчуци и месо били най-добрите лекарства срещу всяка болест. Мъжът избягвал лекарите и лекарствата колкото се може повече и на 121 години си оперирал едното око от перде.

Апаз се хранел само със свежи зеленчуци, отгледани от градината му, а домашно месо купувал от селото си Гули. Редовно пиел кисело мляко и свежа изворна вода.

Апаз е военен от руската гражданска война от 191 – 1922 година, но във Втората световна война не е взел участие, тъй като го обявили за твърде стар да воюва. Преживял остатъка от живота си като овчар и твърдял, че е най-щастливият човек на света с тази си работа.

Имал 8 деца, 35 внуци, 34 правнуци и няколко праправнуци. Всички, които го познавали, твърдели, че той е най-милият човек, когото са срещали и изключително много обичал живота.

123-годишен мъж претендираше, че е най-възрастния човек на планетата сн. You Tube

123-годишен мъж претендираше, че е най-възрастния човек на планетата сн. You Tube

И докато Апаз Илиев е бил най-старият мъж на планетата, то в момента най-възрастния жив човек на света е Кане Танака от Япония, на възраст от 116 години и 127 дни. Междувременно в Ливан живее възрастен мъж, който твърди, че е на 125 години. Но поне до момента няма представени доказателства, които да докажат твърденията му и възрастта му. Поради което и в Япония продължават да държат титлата.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар