Мегз разкри страховете си, явно визирайки Румен Рончев!

Миглена Каканашева - Мегз разкри душата си в мрежата. Дизайнерката призна, че за първи път в живота си е започнала да изпитва страх. А причината е любовта й към Румен Рончев. Предаваме думите й без редакторска намеса: [caption id="attachment_590787" align="aligncenter" width="300"]Мегз Мегз се страхува да не изгуби любимия си[/caption]

"Знаете, че по принцип съм смело момиче. До преди няколко месеца безстрашно дори бих казала. Но нещо странно се случи с мен откакто започнах да обичам. Започнах да изпитвам страх. Странна агония, която прави гнездо в корема ти и пуска корени към краката ти.

Понякога е толкова силна, че парализира мозъка ти и те кара да се чувстваш не само безсилен, но и неспособен. Чувството ми се стори странно, но колкото ме караше да се чувствам чуплива, толкова ми беше и любопитно, затова започнах да го разучавам. Аз така се справям с всичко. Анализирам го до най-малката му молекула докато не го опозная, овладея и преодолея. В събота имах свободно време и почетох доста по темата. Сега ще ви споделя една много интересна история, която ме научи, че много от анатомията на страха всъщност е любов.

Според древна Персииска легенда. Много, много отдавна хората не познавали страха. Изпитвали любов, мъка, радост, завист, но не и страх - никой не познавал тази емоция.

Страхът бил роден от царица Марихал, първата жена на цар Кир Велики. Марихал била най-красивата жена на света. Очите ѝ предизвиквали любов дори у най-големия злодей. А гласът ѝ раждал радост навред. Всяка година Цар Кир давал в жертва на своя Бог най-здравото персийско дете. Всяка година една майка се разделяла с рожбата си и сърцето ѝ завинаги потъвало в черна мъка. А цар Кир изпивал кръвта му, за да продължават победите му. Царица Марихал не можела да приеме тази тежка жертва. Тя зарекла цар Кир, че или ще спре този жесток ритуал или следващата година жертвата ще бъде единственият им син. Царят не се вслушал в думите ѝ. Следващата година по време на жестокия ритуал царицата откъснала главата на собственото си дете и изпила кръвта му. Сияйната ѝ кожа изведнъж се покрила с циреи, а очите ѝ се превърнали в две черни дупки. Сърцето на младият цар било съкрушено и за пръв път в живота си той познал чувството страх. Страхът пламнал като епидемия сред всички жители на царството. И от тогава всички ние носим тази емоция в гените си. Цар Кир спрял завинаги жестокия ритуал. Според тази легенда страхът е роден от любовта на една майка, осмелила се да жертва най-скъпото си в името на любовта на всички майки към децата им.

Замислете се над вашите страхове? От какво точно се страхувате? Аз се обзалагам, че на дъното на всеки ваш страх също лежи липсата на любов. Липсата на любов се лекува само с любов, която започва първо от нас самите", разсъждава Мегз.