Соня Колтуклиева предлага създаването на Съединени европейски щати! Преглеждания: 721

Соня Колтуклиева смая всички с тази идея
0
5/5 - (1 vote)

Соня Колтуклиева все по-често се вълнува от политиката!

Журналистката Соня Колтуклиева все по-често демонстрира политическите си възгледи в социалната мрежа. Макар да пътува много често, тя не спира да се интересува от случващото се у нас и по света.

Соня Колтуклиева
Соня Колтуклиева смая всички с тази идея

Ето с какво успя да смая последователите си днес, като е напълно убедена в тезата, която сподели:

„От стената на Lubo Levchev: Като човек, който обича Съединените американски щати и който разбира голямата разлика между Стария и Новия свят… Като европеец, и като българин, смятам, че най-доброто за всички европейци е да имаме в един момент (вероятно не утре, но в един момент) Съединени европейски щати.

А защо не и (в някакаъв още по-далечен момент) Съединени световни щати?

Така или иначе съществува конспитаривната теория за някакво тайно световно правителство. Ако то не е тайно и е демократично избрано от хората, защо не? Каква е алтернативата? Война на всеки срещу всеки?

Може би ще ми отговорите,че това е утопия. Да, така е, за сега. Но през 1930-те, преди Втората световна война, не беше ли утопия това, което сега имаме в границите на Европейския съюз, един МИРЕН европейски съюз?

Кога по-рано е имало 75 години мир в Европа? И нека да има мир в целия свят! Ако повечето хора мислят, че това е възможно – то ще стане“, сподели Соня Колтуклиева.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.