Доналд Тръмп готов за военен сблъсък с Иран: Ако искат мир, да седнат с мен на масата!

Гласувайте за статията

Доналд Тръмп готов за мир с Иран, но само ако седнат на масата за преговори

Доналд Тръмп е готов за мирно споразумение с Иран, но само ако двете страни седнат на масата за преговори. Американският президент заяви, че страната му е подготвена и за двата варианта — война или мир. Но, ако иранските власти искат мирно споразумение трябва да се откажат от ядрената си програма.

Президентът на САЩ призова днес иранските власти да седнат с него на масата и да обсъдят прекратяването на ядрената си програма. Той добави, че предвид засиленото напрежение между двете страни, това може да доведе и до военен сблъсък.

На пресконференцията в Белия дом Тръмп отказа да отговори защо американският самолетоносач на Ейбрахам Линкълн отплава в Персийския залив.

„Имаме информация, която не искате да знаете. Тя е много опасна и затова трябва да се погрижим за сигурността на нашата страна. Както и на много други“, каза американският президент Доналд Тръмп.

Запитан, дали има риск от военен сблъсък, той призна, че винаги може да се случи такова нещо: „Не искам да кажа „да“, но се надявам, че това може да се избегне“, каза още Тръмп.

Досега американският президент многократно е изразявал желание да се срещне с иранските власти. За пореден път това беше повторено днес и пред американски журналисти.

„Трябва да ми се обадят и да седнат с мен на масата. Можем да се договорим, да постигнем справедлива сделка. Ние просто искаме те да спрат да произвеждат ядрени оръжия. Мисля, че желанието ни е скромно и естествено. Те трябва да се обадят. Ако го направят, ние сме готови да говорим”, заяви американският президент Доналд Тръмп.

Доналд Тръмп

Доналд Тръмп поиска преговори с Иран сн. Уикипедия

В случай, че все пак плановете му претърпят крах, явно президентът има готовност да стигне до крайности. А какво ще се случи след това, можем само да предполагаме.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар