Безсмъртието не е невъзможно ... за свръхбогатите

Свръхбогатите сигурно са полудели! Живите богове на материалния свят са толкова вманиачени в идеята за безсмъртието, че стигат до невероятни крайности. Днес ще ви разкажем за най-странните методи за подмладяване, които богатите и известните използват. И колкото и съмнителни да са резултатите, те са готови да хвърлят луди пари за тях.

Преливане на млада кръв

Елизабет Батори навремето е убивала млади девици, къпейки се в кръвта им, за да се поддържа млада, но съвременните й последователи не са толкова кръвожадни, пише ABC Finance. Питър Тийл, съосновател на PayPal, често шокира медиите с историите си за кръвопреливане през последните години. И твърдейки, че се подмладява, използвайки "млада кръв". Както подсказва името, при този процес младите и здрави хора даряват кръв на по-възрастни хора. Според Американската агенция по храните и лекарствата тази процедура "няма доказана клинична полза" и дори се счита за потенциално вредна. Въпреки това, няколко клиники вече предлагат услугата на цена от 6000 до 215 000 паунда.

Крионика

С помощта на криониката само главата или цялото тяло се замразяват и след това се съхраняват в капсула. Така може да се възродят след замразяването. Въпреки че няма доказателства, че процесът на стареене спира с криониката, мнозина все още се подлагат на замразяването. А цената на процедурите достига до 152 000 паунда.

Виртуална реалност

Някои милиардери, включително и инвеститорът Сам Олтман, се надяват да прехвърлят мозъците си в "облак", така че да могат да живеят вечно. Или поне в цифрова форма. Няколко компании вече работят върху развитието на тази технология. А по проектите работят компании като "Nectome" и "Tarasem Movement Foundation". Рей Коруей, директор на Google Engineering, твърди: "Ние ставаме все по-небиологични, което може да доведе до момент, когато небиологичната част ще доминира, а биологичната част вече няма да е важна".

Убежище от апокалипсис

Много милиардери имат специално създадени убежища в случай на ядрен или друг апокалипсис. Стив Хофман, един от основателите на Reddit открито говори за тайното си убежище, където има храна, вода, енергия, дори златни монети, в случай на бедствие. Около 50% от милиардерите в силициевата долина имат някаква форма на застраховка срещу апокалипсис. [caption id="attachment_590326" align="aligncenter" width="300"]Свръхбогатите с невероятни идеи за безсмъртието сн. Pixabay Свръхбогатите с невероятни идеи за безсмъртието сн. Pixabay[/caption]

Колонии на други планети

Някои учени и милиардери не вярват в задгробния живот, но вярват, че на други планети времето може да тече по-различно. И така безсмъртието да е по-достъпно за тях. От Джеф Безос до Елън Маск, милиардерите се състезават, кой ще бъде първият, който ще стартира програма за космически туризъм. Тъй като животът на Земята става все по-опасен, милиардерите искат да създадат колонии извън нашата планета. На места като Луната и Марс. За момента обаче космическия туризъм струва доста скъпо. Само за "SpaceX" се плаща по £ 44 млн. на човек за пътуване до Международната космическа станция. А се предполага, че в бъдеще цената ще е по-скъпа.