Вдовицата на Кюлев развали сделка с Брендо

Гласувайте за статията
Весела Кюлева се отказа да продаде на Брендо зелената сграда на ул. „Леге“

Весела Кюлева, вдовица на разстреляния през есента на 2005 г. олигарх Емил Кюлев, е развалила предварителен договор за продажба на сграда в центъра на София с Евелин Банев-Брендо. Това разкриват пред в. „Уикенд“ имотни брокери, запознати с историята. Според думите им Весела Кюлева е щяла да прибере около 20 млн. лева от приближени до кокаиновия трафикант за зелената сграда на ул. „Леге“, която се помещава до хотел „Рила“.

Имотната сделка между вдовицата на Eмил Кюлев и Брендо е била задвижена миналата пролет, малко след като тополовградският гангстер сложи ръка върху хотел „Рила“, плащайки 32 млн. лева за някогашния хотел на Политбюро на ЦК на БКП. Идеята на Банев очевидно е била да закупи и близката бивша сграда на ДСК и да съедини двете постройки. Брендо се съгласил да плати поисканите от Кюлева 20 млн. лева за 6-етажната сграда, а преговорите се водели от тъста на кокаиновия крал – Александър Добринов-Бицианито.

Разправят, че осъдителната присъда на Брендо уплашила вдовицата на Кюлев и затова тя развалила сделката. Тя не искала името й да се свързва с Евелин Банев по абсолютно никакъв начин – коментира пред изданието запознат с осуетената в последния момент тлъста имотна сделка.

Весела наследи милионите на Кюлев

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар