Калина Паскалева с потресаващи разкрития за Чернобил и последиците върху българите! (виж тук)

Калина Паскалева с потресаващи разкрития за Чернобил и последиците върху българите! (виж тук)
5 (100%) 1 vote

Калина Паскалева разтърси хиляди в мрежата!

Писателката и разследващ журналист Калина Паскалева потресе хиляди българи в мрежата с разкритията си за Чернобил. Ето какво са крили от нас толкова години и какви са били последиците за всички:

Калина Паскалева

Калина Паскалева с ужасяващи разкрития за Чернобил

„На 26 април 1986 г. по време на планов експеримент в реактора инженерите допускат грешка, която предизвиква експлозия в четвърти блок на Чернобилската атомна електроцентрала.

България се нарежда на осмо място по степен на замърсяване сред страните от засегнатия регион. Заради информационното затъмнение, спуснато от Политбюро през 1986 г., нашата страна заема първо място по ефективна доза облъчване на населението в Европа.

За хората от високите етажи на властта са взети специални мерки срещу радиоактивните замърсявания, но обикновеният българин не е получил предупреждение. Дори напротив.

На манифеста по случай първи май под капките на радиационния дъжд тържествува трудеща се София. А децата, вместо да бъдат прибрани вкъщи, спокойно се разхождат по улиците.

В телевизионно интервю бившият шеф на Националната следствена служба Ангел Александров споделя, че в първите дни на месец май в планинските и полските райони най-малките, които пият единствено мляко, за двайсет дни са погълнали количества радиация, надвишаващи нормата за радиоактивна защита тринайсет пъти.

Той твърди още, че на четвърти май, когато докладват на Тодор Живков, че положението е много сериозно, той кима с глава и казва: „Ще си мълчим.“

Нека поне днес наследниците на партията, която разболя хиляди хора с неадекватната си позиция, проявят малко смирение.

Повече за последиците от аварията в Чернобил и други скандални теми ще можете да прочетете скоро в четвъртата ми книга с предизвикателното заглавие „Порно“, гневи се Калина Паскалева.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар