Васил Илиев гръмнат по поръчка на Бай Миле

Васил Илиев гръмнат по поръчка на Бай Миле
5 (100%) 1 vote
24 години след разстрела на основателя на ВИС Васил Илиев килърите му остават неразкрити

Първото в България поръчково убийство на знаков мафиотски бос – това на основателя на борческата групировка ВИС Васил Илиев, ще остане завинаги неразкрито – пише в. „Уикенд“. На 25 април се навършиха 24 години от екзекуцията на страховития бос, който бе ликвидиран в мерцедеса си от наемни убийци на път към ресторанта си „Мираж“ – отбелязва изданието.

Разследването на престъплението бе прекратено през пролетта на 2018 г., когато изтече давностния срок. На практика обаче в МВР не са работили по разкриването на мафиотското убийство от поне 10 години.
Васил Илиев бе разстрелян от наемници на 25 април 1995 г. Килърите, поне двама, изстрелват 17 куршума по висаджията, като 8 от тях са били смъртоносни. Дни по-късно е открит картечен пистолет „Заги“, хърватско производство, с който са изстреляни част от куршумите.

Преди по-големия от братята Илиеви да падне убит, той се прочува като основател и ръководител на най-влиятелната борческа групировка ВИС. В зората на демокрацията трибуквената организация придоби мрачна слава с принудителното силово застраховане, което налагаше над дребния, средния и даже прохождащия едър бизнес у нас.

Твърди се, че поръчител на убийството му е сикаджията Милчо Бонев – Бай Миле, който ползва наемници. Конкуренцията между двамата е за контрабанда с горива към ембаргова Югославия.

Васил Илиев отстранен от конкурента си Бай Миле

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар