Валентин Кулагин проговори след скандала с грима на Ивана!

Устатият Валентин Кулагин изригна в мрежата след скандала с грима на певицата Ивана. Която преди дни беше скастрена от него, че не може да се разкрасява сама и по-скоро прилича на гротеска. Ето как хасковлията обясни случилото се: [caption id="attachment_588951" align="aligncenter" width="300"]Кулагин Кулагин разкри истината за скандала с Ивана[/caption]

"Ще отделя от ценното си време и ще отдам внимание на поредната преувеличена статия, с цел да създаде напрежение между мен и други хора.

Сайтът "Факти", в който, независимо от името си, винаги пишат всичко друго, но не и факти, отново машинално са преписали новина от в."Телеграф", известни също с това, че честичко послъгват и обслужват политически интереси. Никога не съм писал "коментари" по повод Ивана, особено за ружа й, който и без да пиша се вижда какъв е. Въпросната снимка беше качена на стори в инстаграм секцията ми "EPIC FAILS", с единствен надпис "Когато си мислиш, че можеш да се гримираш сама". По-модерните от вас знаят, че това е тренд с меметата и израза "КОГАТО..."

Не виждам нищо обидно или злобно в написаното, а още по-малко бих го нарекъл "гавра". Ако считате самата снимка за обидна към Ивана, то на нея е тя, заснета от трето лице. Нямам нищо общо със съдържанието на снимката.

Тъй като тази фотография ми беше изпратена от НАД ДЕСЕТ човека, с молба да коментирам грима й, реших да го направя. Защо ли? Защото първо, това е тясно свързано с професията ми и второ - както съм казвал и преди, считам, че съм длъжен да използвам публичната си трибуна, за да посочвам грешките, съветвам и поучавам, в случаите, в които съм компетентен. Знам, че забележките ми се взимат под внимание и през годините съм се убедил, че те ВИНАГИ водят до прогрес. Считам, че за "тези неща" или т.нар. гафове, трябва да се говори, защото само по този начин ще се подобри нивото на професията ми, което е много ниско в България.

Вярвам, че Ивана също ще се замисли да потърси услугите на професионалист следващия път и това ще доведе до подобрение във визията й.

В България все пак има и 2-3 гримьори, които ще се справят с грима й по-добре от нея. Убеден съм, че ще има и желаещи да го направят for free. И за финал искам да кажа, че уважавам Ивана като изпълнител и музикант, и критиката ми към нея, в позицията ми на гримьор е изцяло градивна и съветваща в тази сфера.

Следете сторитата ми в секцията "EPIC FAILS", където ще бъдат публикувани и други недоразумения в грима и облеклото на чуждестранни и родни знаменитости. И нека не се обиждат, а се учат от грешките си.

Там ще бъде публикувана И работата на некадърни фризьори, гримьори, стилисти, както и нелепите визии, които създават. Тези теми са в сферата ми на занимания и живо ме вълнуват.

Бих желал да спомагам професията "гримьор" в България да се развива. Развитие, което не може да се осъществи без адекватна критика. И което 10 години не се осъществи, без моята намеса. Нищо лично!", заяви Валентин Кулагин.