Десислава Иванчева напуска затвора до два дена (Бившата кметица кандидат за евродепутат)

Гласувайте за статията

Евроизборите отърваха от затвор Иванчева, екскметицата събра 5 552 подписа и се кандидатира за европарламента

Десислава Иванчева ще напусне сливенския пандиз до 48 часа.Осъдената за подкуп кметица ще се включи в предизборната кампания за евроизборите.

Хора, поддържащи Иванчева направиха инициативен комитет „Непослушните” и събраха 5 хиляди и 552 подписа. Които са нужни за регистрацията й като кандидат.

Снимка: БГНЕС

Законът гласи, че тя има право да участва тъй като присъдата й не е окончателна, а е минала само на първа инстанция. Ако осъдента на 20 години затвор бивша кметица на община „Младост” успее да сътвори някакво чудо и се докопа до Парламента в Брюксел тя ще се сдобие с имунитет.

Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова  бяха закарани в женския затвор в Сливен на 12 април веднага след като им прочетоха присъдите. Спецсъда председателстван от съдия Иво Хинов ги намери за виновни по обвиненията за подкуп и закова 20 години за кметицата, 15 за зам. кметицата и 10 за посредника Петко Дюлгеров. Който остана вкъщи под домашен арест.

От инициативния комитет, подкрепящ бъдещата кандидатка твърдят, че тя трябва да излезе от затвора най-късно до 26 април. Тогава започва предизборната кампания в страната. Единственият начин Иванчева да бъде спряна е ако от ГРАО установят, че някои от подписите, които са събрани се окажат недействителни, предават от lupa.bg.

Да видим какво ще случи и какво ще се произнесат от ГРАО за кандидатурата на скандалната блондинка.

 

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар