Калин Терзийски най-после щастлив: Ето коя е причината!

Калин Терзийски най-после щастлив: Ето коя е причината!
5 (100%) 1 vote

Калин Терзийски се похвали с посещението си в Истанбул!

Писателят Калин Терзийски, който обикновено обича да недоволства и мрънка, сащиса потребителите в мрежата с… щастието си. Причината е посещението му преди дни в Истанбул за представянето на родната литература. Там той бе с половинката си Ивана и ето какво заяви:

Калин Терзийски

Писателят Калин Терзийски най-после доволен от живота

„Представянето на българската литература в Истанбул беше забележително. С какво?

С това, че най-изявени български писатели се събраха, пътуваха заедно, смяха се заедно, ядоха заедно, пиха заедно, мислиха заедно и говориха заедно.

Казаха пред много и различни публики много и дълбоко мислени неща; и най-важното – не се скараха нито веднъж, гледаха се с добри очи и на моменти – с искрено възхищение. А накрая се разделиха с най-добри, човешки чувства.

А дали Истанбул е останал по-различен, по-велик и променен от това посещение – ще се разбере с времето.

И затова: Да благодарим на Владимир Зарев, Деян Енев, Елена Алексиева, Алек Попов, Весела Ляхова, Петър Делчев, Ангел Игов, Георги Господинов, Захари Карабашлиев, Александър Шпатов, Петър Чухов.

Защото бяха така мъдри и достойни, да покажат какво е да си човек на изкуството и да работиш за общото добро.

Както и на тези, които дадоха разказите си, но нямаха възможност да дойдат – разказите им обаче дойдоха: Здравка Евтимова, Александър Секулов, Радослав Парушев, Момчил Николов, Леа Коен, Христо Карастоянов.

Благодарност и за всички хора от посолството ни в Турция, от консулството в Истанбул и от всички институции, които помогнаха на писателите да представят литературата на България в Турция.

И показаха, че в България може и да се помага, а не само да се пречи.
Доволен съм и ще спя спокойно!“, написа Калин Терзийски.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар