Д-р Ангел Кунчев алармира: По Великден ни връхлита страшна болест

Гласувайте за статията

Специалистът е категоричен, че в страната е имало т.нар. „неимунни джобове“

Главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев алармира, че по Великден ще ни връхлети страшна болест.

Д-р Ангел Кунчев поясни, че покрай пътуванията извън страната около Великден, е възможно отново да ни връхлети морбили. Това обяви специалистът в сутрешния блок на БНТ.

д-р Ангел Кунчев

Специалистът е категоричен, че в страната е имало т.нар. „неимунни джобове“

На въпроса защо страната ни е на шесто място в Европа по заболеваемост, д-р Ангел Кунчев отговори, че причината се крие в това, че не са били имунизирани тези, които е трябвало.
Специалистът посочи: „Ако имахме една плътна стена от имунни лица, в случая деца най-често, то колкото и пъти да внесем вируса, а ние го внасяхме многократно от много страни, като последните случаи са от Македония, но имаме внос и от Англия, Италия и Румъния, то щяха да се ограничат, както миналата година до 2 – 3 на отделни места, 10 – 13 общо за държавата“.

Според него е повече от очевидно, че в България е имало т.нар. „неимунни джобове“ от лица, които са разпръснати на различни места и които са най-благоприятната почва за развитие на такава епидемия.

Дори и повечето българи да предпочетат да си останат в страната за Великден, то има достатъчно силна туристическа индустрия, която ще докара чужденци у нас.
Към момента най-многобройни са случаите на морбили в Украйна, Македония, Италия и Франция, пише Блиц.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар