Комик сменя Петро Порошенко начело на Украйна (Кой е Владимир Зеленски и какво не знаем за него?)

Гласувайте за статията

Петро Порошенко не удържа властта, сменя го Владимир Зеленски

Комик сменя Петро Порошенко в президентския стол на Украйна. Противно на социологическите проучвания, които сочеха, че не друг, а Юлия Тимошенко за победител, актьорът Владимир Зеленски спечи голямата победа.

Доверието в Юлия Тимошенко рухна, след като бяха припомнени обвиненията за финансови злоупотреби и търговията с власт, докато беше начело на Украйна. В резултат на това, победата отиде в ръцете на телевизионна звезда — Владимир Зеленски.

41-годишния артист успя да спечели над 73% от гласовете на избирателите. Неговият избор бе посрещнат изключително топло и от Русия. Премиерът на страната Дмитрий Медведев не само, че му честити победата, но и публично изрази надежда за подобряване на отношенията между двете страни.

Зеленски е една от най-популярните личности в Украйна. Той няма абсолютно никакъв опит в политиката. По професия е актьор, а сред широката общественост става популярен със сатиричната драма „Слуга на народа“. Забавното е, че в лентата той играе отново президент на страната, но избран като такъв напълно случайно.

По-късно актьорът създава и такава партия, която носи името „Слуга на народа“. Артистът няма политическо образование, женен е за съпругата си Елена от 2003 година насам и двамата имат две деца — Александър на 13 и Кирил на 4. Съпругата му е икономист по професия, но и тя няма никакъв опит в политиката.

Цялата си кампания Зеленски проведе с комедийни скечове, шеги, пародийни изявления и смешни образи. Все пак платформата на актьора беше свързана с продължаване на прозападната политика, реформи срещу корупцията, подобряване на споразуменията с МВФ.

Владимир Зеленский сменя Петро Порошенко начело на Украйна сн. Уикимедия

Владимир Зеленски сменя Петро Порошенко начело на Украйна сн. Уикимедия

Настоящият президент на Украйна Петро Порошенко призна с достойнство поражението си, но заяви, че ще остане в политиката и ще продължи да се бори за свободна и независима Украйна. Той успя да спечели едва 25% обществена подкрепа, с което се превърна в един от най-непопулярните президенти на страната.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар