Къщата на Иван Костов в „Драгалевци”с райска градина за 100 бона (Снимки)

Гласувайте за статията

Бившият премиер се хвали и с частно езеро в палата си

Истинска райска градина има Иван Костов зад високата ограда на палата си в „Драгалевци”. Бившият премиер, който притежава огромен имот с впечатляващи размери карал комшиите си да цъкат с език от вида на къщата с вид на прогимназия. Но на малцина било известно какъв разкош се крие зад дуварите й.

Колаж: razkritia.com

Гледката на райската градина на Костов буди възхищение. Но излязла скъпо и прескъпо на политика. Повече от 100 бона му коствало цветното удоволствие. След като слезе от политическата сцена Командира се отдаде на писане и градинарство. До обяд се занимавал с поливане и подрязване на храстите.  След обяд се отдавал на мемоарите си, които събира в книга.

В градината, която е като от корица на списание могат да се видят всевъзможни екзотични растения. Отначало била проектирана от архитект. Но впоследствие грижите по обновяването й останало в ръцете на фамилията.

Снимка: Ретро

Първа помощница на баща си била дъщерята на Костов Яна. Тя живее в Драгалевци заедно с италианския си съпруг и дъщеря си. По нейна идея било направено езерото, което се намира насред двора. В него Яна отглеждала красиви водни лилии. Заради честите си пътувания зад граница тя се впечатлявала от различни модерни концепции и така с баща си превърнали един кът от двора си в японски стил, предават от retro.bg.

Командира най-обичал пролетта. Тогава се занимавал с правене на разсад за зарзават. На място, което остава скрито от гостите засаждал най—различни зеленчуци. През цялото лято фамилията похапвала от домашното си производство. А Костов се грижел с голямо внимание за ягодите. Които са любим плод на жена му Елена Костова.

Вижте още снимки от райската градина на Иван Костов в галерията!

 

 

 

 

 

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар