Джулиан Асанж в най-охранявания затвор в Британия (Ето къде го настаниха)

Гласувайте за статията

Джулиан Асанж бе затворен в най-охранявания затвор в Англия

Основателят на WikiLeaks Джулиан Асанж е настанен в затвора Белмарш. Той се намира в югоизточната част на Лондон, съобщиха британските съдебни власти. Центърът е едно от най-сигурните места в страната, където се настаняват едни от най-опасните затворници.

Белмарш е затвор от категория „А“. Той се характеризира с високо ниво на сигурност и има капацитет от 910 затворници.

Затворът е наречен „британския Гуантанамо“ от много хора. Тук се настаняват едни от най-опасните затворници като Абу Катада — дясната ръка на Осама бин Ладен, отговарящ за операциите в Европа. Както и четиримата прочути джихадисти, осъдени за опит за самоубийство пред лондонския парламент и метрото.

Според мнозина именно изборът на този затвор е най-добрият показател за стриктния подход към Асанж. В момента той се бори против екстрадирането си в САЩ. Ако бъде изпратен там, той ще бъде съден и разпитван от американските власти, за разкриването на държавни тайни.

Асанж живя повече от 7 години в посолството на Еквадор. Той не разполагаше с нищо друго, освен най-основните неща. Той беше настанен в офис, където имаше само едно легло и една дарена бягаща пътека. В стаята дори не разполагал с естествена светлина. Мнозина коментират, че в затвора Белмарш поне го чакат по-добри условия.

В затвора, построен през 1991 г., времето, което може да се излиза извън килията е ограничено. Според последните доклади затворниците могат да прекарват извън килиите си не повече от 2 часа в седмицата, съобщава телевизия RT.

Както е известно, Джулиан Асанж не смееше да излезе дори от сградата на посолството, за да не бъде задържан и арестуван.

Джулиан Асандж сн. You Tube

Джулиан Асандж сн. You Tube

Ако сега се окаже настанен в звено за високорискови затворници, нещата обаче ще станат дори по-лоши. Условията в този сектор са описани като „изключително калустрофобични“. А достъпът до фитнеса и библиотеката е още по-ограничен.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар