Стрелба в Лондон: Опитали да нападнат посланика на Украйна

Гласувайте за статията

Стрелба в Лондон, посланика на Украйна стана жертва на опит за нападение

Инцидент разтърси Лондон в ранния предобед. Посланикът на Украйна е бил обект на стрелба, а нейни автомобили, които са били извън посолството са простреляни с куршуми. Британската полиция е била принудена от своя страна да открие огън по автомобила, който се блъснал в паркираният автомобили на украинската посланичка в Лондон, а след това и в още два други.

Стрелбата е избухнала в Нотинг Хил, а от посолството на Украйна съобщиха, че няма пострадали.

В ранния предобед, мъж в сребрист мерцедес открива стрелба по един от автомобилите на посланичката. След това блъска два автомобила пред посолството, преди да бъде спрян от полицаите.

Полицията веднага е била повикана, а превозното средство, с което е извършено нападението е било спряно. Все пак, въпреки действията на полицията, нападателят отново ударил колата на посланичката. Полицията е била принудена да открие огън по автомобила на извършителя, пише в изявлението, съобщава Дейли Мейл.

Посланик Наталия Галибаренко не е била в сградата на посолството в момента на нападението, и никой от служителите не е бил ранен.

Нападателят е бил арестуван, а полицията съобщи, че в инцидента не е пострадал дори и той. Все още се изясняват мотивите за престъплението, а мъжът е откаран в болница, а след това и в ареста.

В официалното съобщение на посолството на Украйна в Лондон също не се съобщават подробности.

„Около 10 часа в събота 13 април, официалния автомобила на посланика на Украйна в Обединеното кралство беше умишлено блъснат, докато беше паркиран пред посолството на Украйна в Лондон. Полицията беше извикана веднага, а превозното средство на заподозрения беше блокирано. Независимо от това, въпреки действията на полицията, нападателят отново удари колата на посланика.

Стрелба в Лондон по коли на посланика на Украйна сн. Уикимедия

Стрелба в Лондон по коли на посланика на Украйна сн. Уикимедия

В отговор на това от полицията бяха принудени да открият огън по автомобила на извършителя. Виновникът беше задържан и отведен в полицейски участък. Никой от служители на посолството не е ранен. Полицията разследва самоличността на заподозрения и мотивите за нападението“, гласи изявлението.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар