Брекзит под въпрос: Ще напусне ли Англия ЕС?

Гласувайте за статията

Срещата на Мей и Меркел постави Брекзит под въпрос

Брекзит отново е под въпрос. На извънредна среща в Брюксел лидерите на Европейския съюз одобриха молбата на Великобритания за ново отлагане Брекзит. Този път до 31 октомври.

С други думи, британската министър-председателка Тереза ​​Мей получи точно това, което искаше. Мей вече имаше получил одобрението от британския парламент за отлагане, въпреки че там гласуваха за отлагане до юни.

Изглежда обаче, че Европейският съюз е готов да даде на Великобритания, колкото време й е нужно, за да се подготви за „подреден Брекзит“. Някои източници твърдят, че Доналд Туск, председателят на Съвета на ЕС е готов да отложи напускането на Обединеното Великобритания от Европейския съюз поне за една година.

Но това забавяне означава, че Великобритания ще трябва да участва в парламентарните избори на Европейския съюз. А те ще се провеждат през следващия месец, пише  tocka.com.mk.

„Знам, че това ще бъде много разочароващо за мнозина. Великобритания трябваше досега да е напуснала Европейския съюз. Искрено съжалявам заради факта, че не успях да убедя парламента да приеме споразумението“, заяви британската министър-председателка Тереза ​​Мей и добави:

„Но изборът, който е сега пред нас е ясен. Както и срока. Сега трябва да постигнем консенсус по договора, който да е в наш национален интерес. Не си правя илюзии, че бъдещите седмици ще бъдат лесни. Нито, че лесно ще решим задръстванията в парламента“, заяви Тереза ​​Мей.

От Европейския съюз показват, че са склонни да дадат на британците още отсрочки. И това е ясно на всички фракции в британския парламент. А това означава, че Европейският съюз лесно би могъл да се съгласи и на нови забавяния след октомври.

Брекзит под въпрос сн. Flickr

Брекзит под въпрос сн. Flickr

Разбира се, според мнозина това е отличен шанс за укрепване на анти Брекзит инициативите. А всички онези, които са против напускането на Европейския съюз, имат още няколко месеца, за да променят нещата.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар