Криско пее с филхармония: Попиляха го от гаври! (още подробности)

Гласувайте за статията

Рапърът Криско влиза в ново музикално амплоа, което втрещи всички!

Култовият Криско тръгва на турне с Разградската филхармония. Името на спектакъла е под наслов „Трибют към българската музика“.

Криско

Криско на една сцена с филхармония

В него хип-хоп изпълнителят и диригентът Левон Манукян ще изпълнят популярни песни от репертоара на Графа, Миро, Ъпсурт, Ку-ку Бенд и др. За общото им начинание сподели първи диригентът Манукян:

„Тези от вас, които не обичат да слагат предварително „етикети“ на изпълнителите и не подхождат с предубеждение към тях, могат да ни се доверят и да споделим заедно това наше начинание.

Ще имате възможност да видите и чуете един по-различен Криско – под съпровода на симфоничен оркестър и подбран репертоар от най-емблематичните поп и рап песни от последните 20 години в българската музика“, цитира вестник „Телеграф”.

Премиерата е на 3 юни във Варна, след което започна националното турне. Малко след като музикантът пусна обявата в личната си страница в социалната мрежа, острите критики не закъсняха.

„Току-що превъртяхме нета… Класическата музика, както знаем, си е доходоносно занимание. Особено ако подвикваш „дупе-баклава“ върху 40-та симфония от Моцарт“, написа общинският съветник Венци Мицов. Композиторът Румен Бояджиев, син на легендата от ФСБ, коментира: „Корабокрушението в дъното“.

Певицата Рут Колева също не остана мълчалива и написа: „Аз мисля да си тегля ножа вече“. Диригентът Найден Тодоров, който днес има рожден ден, добави: „Нищо против Криско. Но съчетанието е обидно за мен“.

Диригентът не остана назад от коментарите и също написа своя отговор. Левон Манукян сподели, че това е трибют към българската музика, а не към музиката на певеца Криско.

„Само едно не разбирам – защо хора, които последните години не са стъпили на нито един мой концерт, стоят и изказват мнение за мои проекти?!“,написа той. Диригентът е син на видния бургаски общественик и еколог Манук Манукян.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар