Трагедия застина семейството на Георги Първанов

Бившият президент приел много тежко кончината
0

Бившият президент приел много тежко кончината

Семейството на президента Георги Първанов (2002-2012) е било застигнато от трагедия.

Неотдавна Георги Първанов погребал тайно тъща си. За смъртта на майката на жена му, семейството на Георги Първанов разбрали от близки роднини.

Георги Първанов
Бившият президент приел много тежко кончината

Бившият президент понесъл много тежко кончината на тъща си, тъй като през годините покойната Виолета Парцова се грижела за него като за свой собствен син. Тя направила редица саможертви в името на благото на по-младите.

Още когато приключи вторият му президентски мандат, стана ясно, че Георги Първанов е в изключително близки отношения с тъща си. Тогава той трябваше да напусне вила „Калина“ и да си търси нов дом. Със Зорка решиха да се приберат в апартамента на майка й в столичния квартал „Красно село“, без да се притесняват от присъствието й.

Впоследствие възрастната жена решила, че не иска да им пречи и се преместила в уютна къщурка в покрайнините на столицата. Тя се сдобила с нея преди повече от три десетилетия. Там до последно стопанисвала китния двор, който превърнала в ботаническа градина.
В него садяла не само цветя, а и зарзават, с който всяка седмица пълнела торбите на двете си щерки – Зорка и Галя.

Именно тя ги снабдявала с пресни домати, марули и подправки. Майката на бившата първа дама, е сред най-известните жени в Якоруда, откъдето водят корените на фамилията. Едно време тя работела като медицинска сестра, на се пенсионирала рано, пише retro.bg.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.