Мая Манолова успя!

Гласувайте за статията

Вижда се краят на двойния стандарт при храните

Омбудсманът на Република България – Мая Манолова, отбеляза поредният успех в нелека битка.

Става въпрос за битката за уеднаквяване на стандарта на храните. Мая Манолова се похвали, че е било постигнато споразумение за хранителния пакет, за който са настоявали. С това споразумение ще бъде сложен край храните от една и съща марка да са с различни съставки, качество и съдържание.

Мая Манолова

Вижда се краят на двойния стандарт при храните

Мая Манолова съобщи добрата новина в ефира на предаването „Плюс-минус“.

„Огромен успех за България в битката срещу двойния стандарт при храните. Постигнато е споразумение, след изключително трудни преговори, потребителският пакет, за който ние настоявахме и беше предложен от еврокомисаря Вера Юрова, да бъде окончателно приет. Това беше една изключително унизителна практика по отношение на гражданите, основно от Източна Европа. Това е победа на гражданите на Европа срещу мултинационални компании, които печелеха от тези разлики в качеството“, каза Мая Манолова.

„Извървяхме изключително дълъг път. Практиката да се произвеждат храни с по-лошо качество, но с един и същи бранд ще бъде обявена за нелоялна търговска практика и тези фирми ще бъдат наказвани с глоби до 4% от техния годишен оборот, което е около 10 млн. евро, което са наистина драконовски санкции“, поясни тя, пише zajenata.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар