Златко Баретата си пазарува пушки от Бандата с калашниците

Гласувайте за статията
Мафиотът Златко Баретата стопанисва ловното стопанство край Гурково

Босовете на разбитата при спецакцията на ГДБОП оръжейна банда от Казанлък са изнасяли всяка година от военния завод „Арсенал“ около 500 автоматични оръжия и бойни пистолети – пише в. „Уикенд“. В началото на седмицата ченгета арестуваха шестима за нелегална търговия с оържия и боеприпаси, а сред задържаните е и 38-годишният футболист Красимир Тонев-Джуджето, който рита във футболния тим на оръжейницата – отбелязва изданието. Футболистът бил вербуван да изнася на части оръжията. Той се опитал да привлече и други работници в оръжейницата, но някой от тях пропял и така бандата била разкрита.

Като тартор на Бандата с калашниците разследващите неофициално сочат Ивайло Попов. Сред клиентите на бандата са били предимно ВИП ловджии, в това число и Златко Баретата. Продавали автомати, пистолети и ловно оръжие само при предварителна заявка и авансово плащане. За автомат „Калашников“ с късата цев бандата искала 2000 лева, а за пистолет „Макаров“ – 1000 лева.

Според криминалистите в Бандата с Калашниците членуват десетки служители на оръжейния завод „Арсенал“, които си докарват допълнителни пари, като изнасят на части оръжия. През последните 4 месеца обаче бандата била особено внимателна, тъй като босовете й знаели, че повечето служители в оръжейния завод са поставени под наблюдение по настояване на ГДБОП. Групата спряла да приема големи оръжейни поръчки, но въпреки превантивните мерки бандата била разкрита – пише в заключение изданието.

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар