Анджелина Джоли влиза в политиката: Никога не казвай никога!

Анджелина Джоли влиза в политиката: Никога не казвай никога!
4 (80%) 1 vote

Анджелина Джоли планира да влезе в политиката

Актрисата Анджелина Джоли призна, че има амбиции за Белия дом. Бившата съпруга на Брад Пит сподели, че планира да се влее в редиците на политиците.“Никога не казвай никога“, заяви актрисата в едно от последните си интервюта.

Засега Анджелина не е коментирала намеренията си и конкретния държавен пост, който би желала да заеме. Тя в момента е насочена върху работата си като върховен комисар на ООН за бежанците. И се е фокусирала върху проблемите за овластяване на жените и създаване на международна комисия, която са осигурява разследване на военни престъпления. И да е с постоянен състав и постоянно право на работа.

Наскоро Анджелина призова и за повече жени в мироопазващите сили, с цел избягване на тормоз и престъпления спрямо жените и децата бежанци.

„Трябва да променим законите, които се отнасят с жените като с хора втора категория“, каза още Анджелина. Актрисата се бори и срещу все по-ширещите кампании за подчиненото положение на жените в семейството и домашното насилие.

Последните няколко години проблемът придоби още по-сериозни измерения, след целенасоченото екранизиране на скандални текстове, които представяха жената като роб, а насилието като форма на интимно забавление. В резултат на това, в общественото пространство започна да се лансира една изключително изкривена идея за интимното общуване между половете. А тя приема насилието за нормална част от връзките.

Неслучайно случаите на домашно насилие зачестиха, а Джоли заяви, че едно от нещата, за които активно се бори в момента е „изграждането на постоянно действащ международен орган за разследване на военни престъпления. Включително и на масови изнасилвания, както и други форми на интимно посегателство свързани с пола и засягащи най-вече жени и деца“.

Анджелина Джоли влиза в политиката сн. Уикимедия

Анджелина Джоли влиза в политиката сн. Уикимедия

Що се отнася до политическия й пост, Анджелина все още не е наясно каква точно позиция ще заема или иска да заема в Белия дом.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар