Шумахер отново във Формула 1 (И отново с любимия си тим)

Гласувайте за статията

Шумахер се завръща във Формула едно, но не старши, а младши

Шумахер се връща във Формула 1. Легендарният състезател, който пострада при инцидент през 2013 година по време на ски, сега ще бъде отново част от отбора на „Ферари“. Но вече като подкрепа на сина си Мик, който е новата звезда в тима.

Младежът влиза на мястото на баща си и ще се състезава по пистите. Той е бил забелязан на тестова обиколка в Бахрейн във втория ден от турнира в арабското емирство. Михаел започна да се състезава за Ферари през 2006 година, а синът му Мик следва примера му 13 години по-късно.

Това е своеобразно завръщане на семейството в състезателния тим на „Ферари“ за Формула 1.

Не е ясно дали и Михаел Шумахер ще придружава сина си по време на състезанието. Той не се е показвал след инцидента преди няколко години. Шампионът обитава именията си в Швейцария или Палма де Майорка предимно, като живее далеч от пресата.

Що се отнася до Мик Шумахер, той е изключително ценен в състезателните среди. Шампионът грабна шесто и осмо място на F2 по време на състезанията през 2019 година. Той все още не е част от официалния тестов тим на „Ферари“, но работи с тях. И е много вероятно скоро да се присъедини към тима на компанията.

Междувременно майка му Корина също бе в Бахрейн, за да го гледа и да го подкрепи по време на състезанията.

Мик Шумахер  по стъпките на баща си сн. Уикипедия

Мик Шумахер по стъпките на баща си сн. Уикипедия

Семейство Шумахер определено се завръща на състезателната писта, но освен това пазят грижливо в тайна Михаел и неговото състояние. Единствената информация, която бе оповестена се отнасяше до сестринските грижи, които се полагат за него. Сумата е около 50 000 лири на седмица. По тази причина се наложи известно ликвидиране на някои активи, за да се осигури издръжката и лечението на Шумахер. Известно е, че той може да се движи с количка, но само това.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар