Слави Трифонов отново подпука президента Плевнелиев!

Шоуменът Слави Трифонов подпука бившия президент Росен Плевнелиев за пореден път. Причината е развитието на случката със сценариста Филип Станев, който беше обвинен, че е скъсал снимката на държавния глава в ефир. Ето какво съобщи Дългия преди броени минути: [caption id="attachment_586597" align="aligncenter" width="300"]Слави Трифонов Слави Трифонов подпали мрежата[/caption]

"В началото на годината кметът на Стара Загора беше тръгнал да съди един гражданин, който във фейсбук го е определил като „смешен“. Разбира се, подобно дело няма как да бъде спечелено от кмета. Защо?

Още тогава написах, че политиците и управляващите трябва да проявяват по-голяма търпимост и толерантност към критика и мнения. Защото това го позволява законът, това го позволяват конвенциите за правата на човека и за основните свободи. Една от основните свободи е свободата на изразяване. Не знам дали нашите политици го разбират това. Или ще продължават да искат от нас да се държим към тях като към гаджета. Все пак, обнадежден съм, че свободата на изразяване по един позабравен казус беше окончателно защитена от Административен съд София-град. Става въпрос за случая, в който моят колега Филип Станев скъса в ефир снимката на президента Плевнелиев. Не знам дали си спомняте този случай, не знам дали си спомняте и този президент. Ако не си го спомняте този президент, може да се поразровите из светската хроника. Днес ще го откриете там, отговаря за астрология и метеорология. Та, с решение номер 2221 от 29.03.2019 г. съдът защити невербалната свобода на изразяване на Филип Станев и постанови, че не са нарушени нито законите. Нито Конституцията на страната.

Не е лошо да си припомним и какво предизвика Филип Станев да използва този некрасив, но законен и справедлив похват на изразяване.

Президентът, който днес може да откриете в светската хроника, беше сезирал Конституционния съд за 3 от 6-те въпроса на инициирания от нас, гражданите, референдум. И така, уважаеми сънародници, на вас дори не ви беше дадена възможността да кажете, например – искате ли броят на депутатите да бъде намален наполовина. Защото, ако вие искате и смятате, че това е правилно, то трябва да се случи. Дори ако се налага и промяна на Конституцията. Защото вие сте суверенът. Не го забравяйте.

Не забравяйте и другото – политиците и управляващите не са ви гаджета. Бъдете активни, критични и изисквайте. Това е", заяви Слави Трифонов.