Изненада! Няма да повярвате на какви цени ще купуваме яйцата за Великден

Гласувайте за статията

Яйцата започват да поскъпват драстично още отсега

Направо няма да повярвате на какви цени предстои да купуваме яйцата за Великден.

За никого не е тайна, че родните търговци са на принципа: „Ден година храни“ и очевидно и тази година ще му останат верни.

Запознати отбелязват, че почти един месец преди Великден, цената на яйцата в четири области от страната вече се е повишила. Скокът е с до 12%. Средната цена на яйцата към днешна дата, е 27 стотинки за брой, а в някои райони тя дори достига 38 стотинки за брой.

Великден

Яйцата започват да поскъпват драстично още отсега

На този етап дори експертите не се наемат да прогнозират дали поскъпването ще продължи и с колко ще скочат цените на яйцата до края на месеца, когато отбелязваме Великден. Макар и по-незначително, поскъпване се забелязва и при месото, и млечните продукти.

По-паметливите припомнят, че миналата година преди празника, статистиците са пресметнали, че стандартното великденско меню за четиричленно семейство възлиза на стойност между 90 и 100 лева. В менюто бяха включени агнешко месо, салати, хляб, млечни продукти, бира и ракия.

Тогава най-скъпа излизаше великденската трапеза в Русе, а най-евтина – в Бургас. Очевидно тази година ще ни се наложи да бръкнем доста по-дълбоко в джобовете си, за да се приготвим за празника, пише retro.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар