Николай Банев проплака от ареста

Гласувайте за статията

Николай Банев отново има достъп до средства за комуникация

Въпреки, че според закона задържаният Николай Банев няма право на достъп до средствата за масова комуникация, той очевидно разполага с мобилен телефон в килията си. Олигархът публикува ежедневно постове в социалната мрежа, в които се оплаква от условията в ареста.

Задържаният се жалва, че здравето му е застрашено и ако продължи да живее в тези условия, ще се разболее сериозно.

Вчера той дори качи в мрежата жалбата си до началника на следствения арест. Милионерът поясни, че в килията не се спазват условията за безопасност на задържаните. Прозорците не позволяват достъп на слънчева светлина и въздух.

Съпругът на Евгения Банева недоволства и от площадката, предназначена за разходки. Той пояснява, че пространството не е достатъчно за всички задържани. Има покрив, възпрепятстващ влизането на пряка слънчева светлина. Освен това е задимено, тъй като всички пушат.

Задържаният бизнесмен се опасява, че при тези условия може да се зарази с ХИВ. Условията в килията той определя като предпоставка за развитие на множество болести, пише БЛИЦ, позовавайки се на „Монитор“.

Николай Банев е възмутен и от наличието на мухъл в килията. Той споделя, че има алергия към плесен и пребиваването му в тези условия е сериозна заплаха за неговото здраве, допълва изданието.

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар