Size Ltd.: Кражби в големи размери

Size Ltd.: Кражби в големи размери
5 (100%) 1 vote

Дружеството НЕ Е лицензирано от Комисията за финансов надзор да предоставя инвестиционни услуги и дейности по смисъла на Закона за пазарите на финансови инструменти

На мрачния небосклон на менте посредниците, които работят на инвестиционния пазар в България без лиценз, изгря една нова звезда. Това е Size Ltd. с офис в достолепната сграда на ЦУМ на пъпа на София.

Това е дружество, което не еа лицензирано от Комисията за финансов надзор да предоставя инвестиционни услуги и дейности по смисъла на Закона за пазарите на финансови инструменти на територията на Република България и неговата дейност не се регулира от КФН, категорични са от комисията.

Инвеститорите следва да имат предвид, че при сключване на договори и подаване на нареждания, включително и предоставяне на парични средства за сключване на сделки с финансови инструменти, с дружества, които не са лицензирани от КФН или от компетентния орган на друга държава членка, може да бъдат измамени и да понесат значителни финансови загуби.

Ако си мислите, че финансовата индустрия в България се е криминализирала – прави сте. Ако си мислите, че само български граждани са целите на тези подли схеми – бъркате. Редица кипърски и израелски фирми отвориха представителства в София не само заради евтините офиси и работна ръка, но и заради пълната липса на регулация и усещането за надзорна анархия.

Тази компания Size Ltd.: също както и „ 24 Трейд“ и „Еxus Markets“ от близкото минало, пуска десетки обяви за работа с предложения за големи възнаграждения. Какво обаче се крие зад това щедро възнаграждение и какъв е бизнес моделът, който предполага да се плаща в пъти над стандарта на заплатите в България?

Отговорът е еднозначен – извършването на финанси престъпления. Схемите във всички тези фирми са едни и същи – вербовка на лица, говорещи различни езици с цел да се набави и обучи човешки ресурс за заблуда, измама и ограбване на граждани на Европейския съюз, Канада, арабските страни и Южна Африка. Всички тези дестинации се характеризират със засилена регулация (затова тези фирми са отворили офиси в България) и състоятелно население. Младите българи минават курс на обучение като целта е да запаметят запас от думи и термини, които се използват от финансистите.

Обясняват им, че не трябва да се виждат с клиентите при никакви условия и каквото и да се случи, трябва да ги изстискват до последния момент. Риск нямало, просто парите били добри заради щедростта на шефа им.

Това е поредното продължение на израелската следа. Преди броени седмици в резултат на съвместни действия на австрийски, немски и български власти в София беше арестуван един от организаторите на мащабна международна престъпна схема. Новината беше отразена и в Израел. Организацията за кибер престъпления съществува от дълги години и би могла да се нарече “пионер в крипто престъпленията”.

Това пишат след свое разследване от fintelegram.news. Материалът е подготвен в съдействие с техни партньори от Израел, Германия и САЩ. Мрежата на “Вълкът от София” се разпростира от Израел до Европа, Русия, Кавказ, както и Северна Америка.

„Съветваме агенциите за подбор на персонал и уебстраниците за обяви за работа да избягват да подпомагат опасно злосторни схеми за финансови измами като Size“, коментираха надзорници. Ако ви потърсят от тази фирма, незабавно сигнализирайте в най-близкото управление на МВР или побързайте да пуснете сигнал в Комисия по финансов надзор.

Източници: mignews.bg, etrud.blogspot.com

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

1 коментар to “Size Ltd.: Кражби в големи размери”

  1. Иван

    апр. 04. 2019

    Size Ltd са мръсни лъжци!

Добавете коментар