Годжи е страстен колекционер на картини

Гласувайте за статията
Годжи има платна на български класици, включително и от Владимир Димитров-Майстора

Освен от музика, звездата на „Ку-ку бенд“ Георги Милчев-Годжи се интересува и от други изкуства – живопис, археология и поезия – пише в. „Уикенд“. Бас китаристът рисува за собствено удоволствие и прави самостоятелни изложби, пише стихове и е автор на много от текстовете на хитовете на бенда – отбелязва изданието.

„Освен че рисувам, отделно колекционирам картини. В колекцията ми има предимно български майстори, защото западноевропейски не мога да си позволя. Не, че не са ми попадали, но цените им са убийствени. От българските обаче имам почти всички имена“ – хвали се Годжи.

Според запознати музикантът притежавал над 70 платна. Едно от най-хубавите в колекцията му – масло на Владимир Димитров-Майстора, му било подарено от Слави Трифонов преди 5 години. Цената на творбата е над 60 хил. лева.
В родния му дом в Криводол има цяла галерия с негови ранни творби. Негов учител по рисуване, както и на Слави и Евгени Димитров-Маестрото, в музикалното училище в Плевен, е бил известният днес проф. Греди Асса.

Малцина знаят, че в началото на 90-те Годжи се е прехранвал не с китара, а с четка в ръка. Първата му изложба с живописни платна с маслени бои била посветена на Владимир Димитров-Майстора и Клод Моне. Тогава музикантът успял да продаде най-скъпата си творба „Пейзаж от Истанбул“ за 1200 лева. След това направил изложби и в други градове, изнасял картини и в чужбина.

Годжи се интересува и от други изкуства

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар