Истината за Годжи ще ви остави без думи

Гласувайте за статията

Той притежава картини за милиони

Истината за басиста на „Ку-ку бенд“ – Георги Милчев-Годжи, ще ви остави без думи.

Оказва се, че освен от музика, Годжи се интересува и от археология, живопис и поезия. Музикантът от години рисува за собствено удоволствие и прави самостоятелни изложби. Освен това той е автор на много от хитовете на бенда.

Годжи

Той притежава картини за милиони

„Освен че рисувам, отделно колекционирам картини. В колекцията ми има предимно български майстори, защото западноевропейски не мога да си позволя. Не, че не са ми попадали, но цените им са убийствени. От българските обаче имам почти всички имена“, хвали се Годжи.

Запознати издават, че музикантът притежава над 70 платна. Едно от най-хубавите платна в колекцията му, е масло на Владимир Димитров-Майстора, което му е подарък от Слави Трифонов. Годжи е получил това съкровище преди пет години, а запознати издават, че цената му надхвърля 60 хиляди лева.

В дома му в Криводол, Годжи има цяла галерия с негови ранни творби. Той споделя, че учител по рисуване в музикалното училище в Плевен, както и на Евгени Димитров-Маестрото и Слави Трифонов, е бил известният днес проф. Греди Асса.

Малцина са наясно с факта, че в началото на 90-те години Годжи се е прехранвал с четка в ръка, а не с китарата. Първата му изложба с живописни платна с маслени бои е била посветена на Владимир Димитров-Майстора и Клод Моне. Тогава Годжи успял да продаде най-скъпата си творба за 1 200 лв., пише pik.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар