Кралица Елизабет Втора наложи категорична забрана

Гласувайте за статията

Британският монарх подкрепи борбата срещу пластмасовите изделия за еднократна употреба

Британската кралица Елизабет Втора, наложи категорична забрана.

Оказва се, че процесът на модернизация на британския кралски двор далеч не е свързан само с отпадането на редица архаични правила, свързани с поведението на неговите представители.

Елизабет Втора

Британският монарх подкрепи борбата срещу пластмасовите изделия за еднократна употреба

По заръка на Елизабет Втора, Бъкингам, както и останалите дворци на фамилията, се включват в битката с пластмасовите изделия за еднократна употреба.
След като редица известни вериги по целия свят обявиха мерките си за редуциране на вредните пластмасови отпадъци, Елизабет Втора реши да подкрепи инициативата.

Съгласно новото разпореждане на кралицата, всички домакинства под шапката на кралския двор, трябва да предприемат стъпки към намаляване на влиянието на пластмасовите отпадъци върху околната среда.

Най-сериозната стъпка, която е разпоредила кралицата по тази тема, е максимално редуциране на пластмасовите продукти. В това число се включват сламките, както и приборите и чиниите за еднократна употреба, пише Reader’s Digest.

Планува се всички те да бъдат заменени с по-екологични и биоразградими опции, не само в кафенетата и магазините около дворците, а и около други кралски забележителности, където напливът на хора е доста голям. Това съответно на свой ред означава, че всички тези туристи генерират доста сериозно количество отпадъци, преобладаваща част от които са именно пластмасови изделия, пише pik.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар