Дворът на Меган и Хари – под контрола на кралицата (Зад завесата на кралския протокол)

Гласувайте за статията

Меган и Хари опитаха да създадат собствен двор, но това не се получи

Четири кралски фракции се формираха в последните месеци в Британия. А това можеше сериозно да повлияе и на политическия живот в страната. Отделянето на херцозите Съсекс от двореца Кенсингтън и желанието им да имат собствен двор и администрация, бързо се превърнаха във водеща новина. И докато таблоидите се заиграваха с предполагаемите скандали между членовете на фамилията, дворцовата администрация гледаше да ограничи щетите от разцеплението. Но не толкова заради имиджа на кралския двор, колкото заради риска от трусове в правителството и парламента, както и реакциите върху икономиката на страната.

Меган и Хари получиха разрешение да имат собствен офис и администрация, разделени от тези на Кейт и Уилям, но те ще бъдат пряко контролирани от кралицата и принца на Уелс. По този начин се избягва рискът да се създаде четвърти кралски двор, който да използва влиянието си по различни въпроси. Особено, ако са в разрез с официалната политика.

„Нито кралицата, нито принцът на Уелс искат това да се случи. Меган и Хари имат две възможности — да се скрият от всички, или да се опитат да изградят собствен двор. Меган е амбициозна, а популярността й надмина дори тази на Кейт. Това обаче не е удобно на никой в двореца — херцогинята на Кеймбридж е бъдеща принцеса на Уелс и английска кралица — не може една американка да я конкурира. Затова и бе взето решение херцозите на Съсекс да поставят домакинството си под контрола на кралицата и принц Чарлз“, разкриват придворни.

Меган и Хари сн. Уикипедия

Меган и Хари сн. Уикипедия

Меган и Хари получават апартамент в Бъкингамския дворец, заедно с имението Фрогмор котидж. И ще останат под опеката на кралицата. Те ще продължат да работят заедно с Кейт и Уилям по общите им проекти, но няма да имат собствен двор. А това е още една застраховка, че йерархията в семейството ще остане непокътната. Дори и след разделянето на двете двойки.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар