Топ климатологът Георги Рачев направи плачевна прогноза за лятото Преглеждания: 4459

Лятото изглежда ще провали плановете на мнозина
0
Оценете този post

Лятото изглежда ще провали плановете на мнозина

Топ климатологът Георги Рачев направи плачевна прогноза за предстоящото лято.

При все, че насред месец март температурите навън са почти летни, Георги Рачев е категоричен, че това далеч не ни обещава горещо лято. Дори напротив. Според моментните прогнози, идното лято ще е доста дъждовно, твърди Георги Рачев.

Георги Рачев
Лятото изглежда ще провали плановете на мнозина

Иначе днес и утре температурите ще достигнат до 20 градуса, а на някои места може да достигнат и до 25 градуса. Топ климатологът е категоричен, че тези температури са типични за ранно лято, а не за пролетта.

На въпроса дали високите температури означават, че сме приключили със зимата и по-специално със снега, Георги Рачев бе категоричен, че докато трае Баба Марта, не може да се натовари да прогнозира какво ще е времето. Според прогнозата му, не е изключено да превали и малко сняг, но по всяка вероятност това ще е само по високите места.

В сряда и четвъртък предстои поредното захлаждане на времето. Според Георги Рачев обаче основният проблем не се корени толкова във високите температури, а в липсата на сняг и дъжд. Специалистът припомни, че януари и февруари също бяха доста сухи.

Думите, които изрече в заключение обаче развалиха настроението и плановете на мнозина. Ето какво каза той: „Лятото ще бъде дъждовно. Това е прогнозата от този момент напред. Има много време. Западната половина на България ще бъде по-дъждовна. Източната ще бъде опъната по конец“, пише Блиц.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.