Секретар на принцеса Даяна разкрива: Отдавна трябваше да разделят Уилям и Хари, а не да създават мелодрами! Преглеждания: 4452

Протоколът задължава! Няма драма между Уилям и Хари, принцовете трябва да се разделят заради короната сн. Уикимедия
0
Оценете този post

Секретар на принцеса Даяна разкрива истината зад раздялата на Уилям и Хари

Не Кейт и Меган, а кралския протокол разделя администрациите на Уилям и Хари. След месеци на спекулации, че двете херцогини са скарани и не се понасят, бивш служител на принцеса Даяна наруши мълчанието и разкри истината.

Пред Пиърс Морган в сутрешния блок, бившия кралски секретар твърди, че още преди години е трябвало да разделят Уилям и Хари. „Управлението на кралица Елизабет е към своя край. Принц Чарлз скоро ще стане крал, а принц Уилям ще бъде принц на Уелс. И това не е титла, която може да се подхвърля между двамата братя. Тя е само на престолонаследника. И идва с отговорности, които са изцяло негови и не могат да бъдат изпълнявани от Хари.

Трябваше да разделят двамата братя още след сватбата на принц Хари, когато това нямаше да предизвика такива безумни слухове. Но първо те решиха да използват образа на великолепната тройка, която формираха двамата принцове и Кейт, а след това и великолепната четворка. В съзнанието на хората се оформи образа, че четиримата ще бъдат винаги заедно. Не може. Кейт и Меган са модерни жени, които ясно съзнават своите роли. Не може да има двама крале на Англия, нито две кралици. Уилям е длъжен да се подготви за ролята си на крал, а Хари да заеме мястото се по-далеч от трона. Това не засяга само тях. Същото се случва от векове. Същото се случи и с дука на Йорк и принц Чарлз и то още след сватбите им. След раждането на наследниците, те просто вече са далеч от двора — ненужни резерви“, твърди още секретарят на покойната принцеса.

Винаги заедно

Даяна е била наясно с тези изисквания на двора, но била абсолютно твърдо против синовете й да се разделят. Тя настоява Хари да се обучава наравно с Уилям, да придружава брат си навсякъде, а също така да е запознат с кралския церемониал и ангажиментите, наравно с бъдещия крал на Англия.

Протоколът задължава! Няма драма между Уилям и Хари, принцовете трябва да се разделят заради короната сн. Уикимедия
Протоколът задължава! Няма драма между Уилям и Хари, принцовете трябва да се разделят заради короната сн. Уикимедия

„Тя беше изключително ядосана, че кралица Елизабет дава превес на симпатиите си към Уилям. И й напомни, че е баба и на двамата принцове. Когато по-големият тръгна на училище, тя отведе и Хари с него, за да бъде част от празника на брат си. И дори ги снима заедно“, разкрива още кралския секретар.

По думите му, двамата принцове са напълно наясно със своите отговорности, но се подвели от настояванията на кралските пиари да задържат образа на щастливата четворка за по-дълго време.

„Това, че се разделят и създават собствени администрации въобще не е повод да се смята, че има конфликти между тях. Точно обратното. Крайно време беше да се заемат със собствените си ангажименти, а не да ги принуждават да сноват заедно като сиамски близнаци. И раждането на новото кралско бебе е перфектният момент за това. Те ще продължат да работят заедно и да се срещат по различни семейни събирания, но кралят на Англия може да бъде само един. И е крайно време хората да осъзнаят това“, споделя още секретарят на Даяна.

 

Нищо чудно, че лично кралицата е разпоредила разделянето на администрациите на двамата принцове и е наредила офисът на Хари да се премести в Бъкингам. Херцогът на Съсекс много скоро ще започне да изпълнява задълженията на принцеса Ан, което го поставя в ролята на първи съветник не на един, а на трима крале едновременно. При това, без да се налага да стои в сянката на брат си.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.