Ирина Тенчева разкри тайната рецепта на баба си! (виж тук)

Ирина Тенчева разкри тайната рецепта на баба си! (виж тук)
5 (100%) 1 vote

Ирина Тенчева пуска рецептата в ресторанта си „Иритуали“!

Половинката на Иван Христов – Ирина Тенчева се е отдала изцяло на ресторанта си. Макар и малък, „Иритуали“ предлага истинска кулинарна вакханалия за клиентите си и е един от най-посещаваните в столицата.

Ирина Тенчева

Ирина Тенчева следва кулинарните тайни на бабите си

Особено след като жената на продуцента предлага в менюто му и старите, проверени рецепти на своите баби. Ето с какво се похвали Ирина Тенчева преди ден:

„Вече 5 дни в Irituali предлагаме новото ни пролетно меню, вдъхновено от пролетта. И от изключителните дами, с които животът и ресторантът ни срещат.

Две от най-специалните жени за мен завинаги ще останат моите баби. На някои от вас вече съм разказвала за едната – баба Ирина – кулинарният гуру в семейството. Чийто Лимонов пай, асоцииирам с най-щастливите празници от детството ми. И който залегна в основата на едноимения десерт, който вероятно познавате.

В новото меню реших да отделя специално място и на другата ми баба – баба Ика – разказвачката на истории, която ме научи да пиша, да чета, да плета, да релаксирам подобаващо и да разказвам.

Докато беше жива всяка седмица отивах при нея, носех й нещо сладичко за хапване и ритуално й наливах едно малко питие с едно ледче. За 93 години имаше памет по-свежа от моята, а историите й винаги бяха интересни и с детайли, които изискваха още време – точно за по още едно парче торта и още един Baileys.

Сладките женски прикази и сладкият десерт и до днес правят безусловно всички малки и големи дами ако не щастливи, то някак по-леки и усмихнати.

И така – от днес в менюто ни ще присъстват тези „Бейлис торта за разказвачки на истории“, която в домашни условия се приготвят за не повече от 30 минути плюс няколко часа за охлаждане в хладилника.

Основата правя както се прави кора за шоколадова тарта, но която след като изстине напоявам с няколко глътки кафе с Baileys. Основният крем е „опияняващ“ и лек макар и маслен, а финалният слой от натурален шоколад завършва напълно този вкусен десерт.

И тъй като вярвам, че хубавите неща трябва да се споделят, обещавам скоро да споделя и цялата рецепта!“ (Може да се приготвя и със суров блат под формата на пастички)“, довери Ирина Тенчева.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар